BOVAG Pechhulp in de Dakar Rally • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

BOVAG Pechhulp in de Dakar Rally

BOVAG wordt servicepartner van Dakarsport.com, het grootste rallyteam dat deelneemt aan de Dakar Rally.

Als sponsor van het assistentieteam ondersteunt BOVAG de vier Bowler rally-auto’s, een racetruck, acht motoren en een quad van het zestigkoppige team, waar onder andere Tim en Tom Coronel deel van uitmaken.
De karavaan verruilt in 2009 Noord-Afrika voor Zuid-Amerika. Het vertrek is op 3 januari vanuit Buenos Aires en via 9.000 kilometers door Patagonië, de Andes en de Atacama-woestijn finishen de deelnemers op 18 januari weer in de Argentijnse hoofdstad.
BOVAG en Dakarsport.com hebben de organisator van de Dakar Rally (A.S.O.) inmiddels schriftelijk verzocht om schone en verantwoorde biobrandstoffen in de rally beschikbaar te maken. Het wedstrijdreglement staat het gebruik hiervan toe, maar deze zogenaamde ‘tweede generatie’ brandstof is momenteel niet op grote schaal verkrijgbaar in Chili en Argentinië. In samenwerking met Stichting GUTTS wil BOVAG de assistentievloot van het rallyteam geschikt maken voor schonere biodiesel. Met het gebruik van zulke biobrandstoffen kan de rally als voorbeeld dienen voor de vele miljoenen mensen die het spektakel dagelijks op tv volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer