Ga naar hoofdinhoud

Brabantse transporteurs gezocht voor onderzoek CO2-besparing

Een drietal Brabantse vervoersbedrijven gaat intensief begeleid worden bij de voorbereiding op toekomstige CO2-beprijzing. Die beprijzing van CO2 houdt in dat het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas, grijze stroom en diesel duurder wordt waardoor er meer energie en brandstof bespaard en duurzaam opgewekt gaat worden. Deze maatregel is tijdens de klimaattop in Parijs overeengekomen en is nodig om klimaatdoelen te halen.

Deelnemers aan het onderzoek ontvangen inzicht in alle eigen veroorzaakte CO2-uitstoot. Ook krijgen zij te zien welke toekomstige CO2-kosten daarmee gepaard gaan. Vervolgens worden vrijblijvend energie-bespaarmogelijkheden aangereikt waarmee bij invulling wordt voldaan aan de informatieplicht energiebesparing. Besproken wordt welke keuzes worden gemaakt wanneer de invoering van een CO2-prijs morgen al realiteit zou zijn. Deelnemers aan de testcase verkrijgen door participatie inzicht in hun CO2-impact en bouwen zo een duurzaam concurrentievoordeel op.

De testcase heeft een drietal doelen. Ten eerste het creëren van bewustzijn voor wat CO2-beprijzing gaat betekenen. Ten tweede het opbouwen van kennis met betrekking tot de bespaarmaatregelen die horecabedrijven bereid zijn te nemen om CO2-uitstoot te verlagen. En tot slot het stimuleren van andere bedrijven om kennis te delen over het besparen van energie en hun zoektocht naar een duurzame energievoorziening.

Klimaatplein is op zoek naar twaalf bedrijven uit vier verschillende sectoren: metaal, de vervoersbranche, de horeca en de technische maakindustrie. De deelnemers uit de vervoersbranche moeten tussen de 5 en 250 werknemers hebben en gevestigd zijn in Noord-Brabant. Deze bedrijven hebben 1 bedrijfslocatie en minimaal 3 eigen wagens. Deelname aan het onderzoek is gratis.

Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden voor het onderzoek met CO2-beprijzing voor MKB-bedrijven > 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer