Ga naar hoofdinhoud

Brandenburg ook aan de LZV

Het wegennet voor de Duitse proef met LZV’s (of ecocombi’s) is deze week met zo’n 900 km uitgebreid. De meeste nieuwe wegen liggen de deelstaat Brandenburg dat nu ook aan de proef deelneemt.

Van Eck LZV Model 3De Duitse proef met LZV’s is op 1 januari 2012 van start gegaan. Aanvankelijk was er sprake van een beperkt wegennet omdat een aantal deelstaten niet aan de proef deelnam. Gedurende de proef heeft het wegennet zich gestaag kunnen uitbreiden doordat bepaalde deelstaten toch tot een ander inzicht kwamen en alsnog meededen. Met de nieuwe uitbreiding heeft het wegennet voor de zogeheten ‘Lang-LKW’s’ in Duitsland een lengte van bijna 12.000 km. 70 procent van de wegen betreft snelwegen. Het betekent dat bijna 60 procent van alle snelwegen in Duitsland voor LZV’s zijn vrijgegeven.

Alleen in de deelstaten Berlin, Rheinland-Pfalz, Saarland en Nordrhein-Westfalen zijn de lange en zware vrachtwagens (nog) niet toegestaan.

De proef verloopt zeer succesvol. Er doen inmiddels 145 LZV’s van 56 bedrijven aan mee. De huidige proef heeft een looptijd van 5 jaar en eindigt dit jaar. Een verlenging is zeer waarschijnlijk.

Bron: TLN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer