Ga naar hoofdinhoud

Brandstof besparen met luchtcompressoren

Voith levert sinds een aantal jaar trucks af-fabriek uit met luchtcompressoren. Deze zijn populair in de transportbranche omdat ze een flinke bijdrage leveren aan een lager brandstofverbruik. Op de Carrosserie Vakdagen toont Voith het model luchtcompressor dat wordt gebruikt bij de OM471 motor van Mercedes-Benz.

CVD Gorinchem Voith

Voith biedt inmiddels ook retrofit kits voor een serie Mercedes-Benz, MAN, Volvo en Renault motoren aan. Bovendien kunnen pre-charged Voith lucht compressoren nu ook geïnstalleerd worden in voertuigen welke af fabriek voorzien waren van compressoren van andere fabrikanten.

De compacte compressoren onderscheiden zich door hun bijzonder hoge energetische efficiëntie. Dankzij de unieke tweetraps compressie met interkoeling vraagt het systeem aanzienlijk minder energie gedurende luchtlevering. Dit bespaart brandstof. Een speciaal vrijloopsysteem draagt tevens bij aan een gereduceerd brandstofverbruik zonder de luchtcompressor te hoeven ontkoppelen bij langdurig gebruik. Het tweetraps principe verlaagt de compressie temperaturen, waardoor langere gebruikscycli mogelijk zijn en dus betere opbrengstverhoudingen. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat de olie afbreekt. Als gevolg hiervan komen er geen schadelijke bijproducten vrij welke het luchtsysteem zouden kunnen schaden, hetgeen leidt tot een constante hoge luchtkwaliteit.

Geïnstalleerd in bussen of trucks reduceren Voith luchtcompressoren het brandstofverbruik van deze voertuigen wel tot een liter diesel per 100 kilometer, zo heeft Voith uitgerekend. De betere luchtkwaliteit, geleverd door de luchtcompressor, verlengt niet alleen de service intervallen, maar zorgt daarnaast ook voor een schonere voertuiginzet.

Op de stand van Voith zullen natuurlijk eveneens de Secundaire Water Retarder (SWR) en Pritarder getoond worden.

Stand 256

www.nederland.voithturbo.nl

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer