Ga naar hoofdinhoud

Breda blij met Scania hoofdkantoor

De verhuizing van het Benelux hoofdkantoor van Scania naar Breda zal per april plaats gaan vinden. Scania neemt voorlopig zijn intrek in het Euretco-kantorencomplex bij het NAC-stadion. Op den duur zoekt Scania een pand vermoedelijk langs de A16.

anders grundströmer scaniaBreda is blij met de 150 rechtstreekse arbeidsplaatsen die dat oplevert, zo bleek uit een interview met Cees Nuijten van de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN in dagblad de Stem. REWIN zou  Scania hebben overgehaald om naar West-Brabant te komen.
Directeur Anders Grundströmer van Scania Benelux zegt voor Breda te kiezen vanwege de centrale ligging. Vanuit Breda kan hij ‘een krachtiger en meer eendrachtig beleid voor de hele Benelux voeren’.
De verwachting is dat maar een klein deel van de Scania medewerkers van het Brusselse kantoor zal mee verhuizen. De Belgische werknemers zijn zeer ontevreden over de verplaatsing. Vorige maand dreigden zij nog met een staking indien Scania geen hogere vertrekpremie zou betalen aan degenen die niet mee willen. Inmiddels is een sociaal plan afgesproken.
In het verleden hebben ook andere truckimporteurs hun Belgische- en Nederlandse importorganisaties in elkaar geschoven maar meestal was dat niet van lange duur.
 
Bron: De Stem
 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer