Ga naar hoofdinhoud

Brinkman koelt Renault D met de zon

Brinkman, groothandel in horecaproducten, heeft als eerste in Nederland de beschikking over twee distributietrucks met het Solcar koelsysteem. Het gaat om twee Renault D cab 2m koelwagens, aangeschaft bij Van Dijk Utrecht. De energie voor de koeling wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen op het dak van de trucks. De voertuigen completeren Brinkmans wagenpark van zes bedrijfswagens, waaronder ook enkele Renault Masters.

660_2016_Brinkman_Utrecht_001Voor directeur-eigenaar Maurice Brinkman is de keuze voor zonne-energie een manier om een steentje bij te dragen aan een beter milieu: “We rijden daarmee schoner en stiller. Het was een extra investering maar die halen we er uiteindelijk uit door het verlaagde brandstofverbruik. Bovendien geeft het ons bij openbare inschrijvingen een streepje voor.”

Met het nieuwe materieel kan Brinkman tegemoetkomen aan de groeiende vraag van bedrijfsrestaurants, cateraars, horeca en sport- en schoolkantines in het verzorgingsgebied tussen Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Breda. De koelwagens hebben naast een hydraulische laadklep ook drie zijdeuren. “Door de bakwagens te voorzien van zijdeuren kunnen de chauffeurs efficiënt laden en leveren”, zo legt Brinkman uit. “De kratten voorin zijn snel bereikbaar en de laadklep hoeft alleen open voor de rolcontainers met grotere bestellingen. Onze groothandel onderscheidt zich niet alleen door een klant- en servicegerichte instelling maar ook doordat wij geen minimum orderbedragen eisen. Zo kan een kleiner bedrijfsrestaurant bij ons ook in kleine hoeveelheden bestellen. Hierdoor is het ook voor hen mogelijk een gevarieerde lunch op tafel te zetten. Dat wordt gewaardeerd omdat er dan veel keuze is en er minder weggegooid wordt.”

Het snel in- en uit kunnen zetten van kratten is ook de reden dat Brinkman gekozen heeft voor de 6,5-tons uitvoering: deze kon 660_2016_Brinkman_Utrecht_005door een kleine wielmaat extra laag worden uitgevoerd. “Van Dijk heeft daar prima in meegedacht en samen met carrosseriefabriek Harderwijk de maximale laagte weten te bereiken door een aangepast frame en een iets minder dik uitgevoerde laadvloer.” Ook de overige afmetingen van de distributietrucks zijn zo compact mogelijk gehouden. Door de breedte van slechts 2,15 meter kunnen de trucks in de binnenstad tussen de paaltjes door. Daarnaast heeft het model een heel korte wielbasis.

Maurice Brinkman heeft vertrouwen in het merk Renault, een vertrouwen dat wordt versterkt door de dealer. “Ik ben al twintig jaar trouw aan Van Dijk. Als er eens iets is, wordt het direct opgelost. Bij onderhoud staat er een leenauto klaar voor de chauffeurs. Zij leveren de auto’s ’s middags in als hun dienst erop zit, en kunnen hem de volgende ochtend om vier uur weer ophalen. Van Dijk is super-servicegericht, daar herkennen we onszelf in.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer