Ga naar hoofdinhoud

Brinkman Trans moet ontslagen chauffeurs terugnemen

Brinkman Trans Holland moet drie in februari ontslagen medewerkers hun baan teruggeven. Dat verklaarde de rechtbank Leeuwarden woensdag in een zaak die de FNV namens de medewerkers had aangespannen tegen het transportbedrijf.

Brinkman Trans had twee van de chauffeurs op staande voet ontslagen wegens meermaals geconstateerd ‘opruiend en bedrijfsbeschadigend gedrag’. In de zitting werd duidelijk dat medewerkers van het transportbedrijf elkaars bloed wel konden drinken. Ook bij de derde chauffeur werd de arbeidsovereenkomst ontbonden op basis van ernstig verstoorde arbeidsverhoudingen. Twee van de ontslagen medewerkers zijn kaderlid van FNV, de andere medewerker is lid van FNV.

Ondanks beweringen van FNV heeft de rechter geenszins Brinkman Trans Holland gesommeerd de medewerkers weer in dienst te nemen omdat ze voor hun rechten als medewerkers opkwamen, maar baseert zich op een interpretatie van de Wet Werk en Zekerheid (lees hier de uitspraak van de rechter). Er hangt ook nog een voorwaarde aan de wedertewerkstelling: de chauffeurs moeten alsnog officieel bezwaar maken tegen hun ontslag. Dat was tot op heden nog niet gebeurd.

Eén reactie op “Brinkman Trans moet ontslagen chauffeurs terugnemen

  • LG

    En dan vragen ze in Nederland af, waarom tegenwoordig iemand niet meer zo makkelijk wordt aangenomen. En dat zulke individuen een complete zaak en dus arbeid van de andere werknemers kapot kan maken.
    Dus werkgever ga terug in verweer, op basis van beschadiging van bedrijfsnaam, en het hierdoor op spel zetten van banen van anderen… Dit argument gaat veel zwaarder tellen, allen moet je dit wel hard kunnen maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer