Ga naar hoofdinhoud

Brinkman: “Verkeersramp een zegen”

Elco Brinkman van Bouwend Nederland is het aantal files in Nederland en het gebrek aan daadkracht van de politici meer dan beu. “Een verkeersramp zou daarom een zegen zijn voor ons land”, zegt hij dinsdag in De Telegraaf.

Volgens hem helpen de verkeersmodellen, de studie en de beleidsprogramma’s niet meer. “Het zou een zegen voor het land als we drie dagen achter elkaar totaal vast komen te zitten.”


Over de huidige verkeersproblematiek trekt hij een vergelijking met de politieke passiviteit voorafgaand aan de Watersnoodramp.
“Natuurlijk niet in omvang en in doden, maar ik heb gemerkt dat de politiek pas echt tot een beslissing komt, als het water al over je schoenen loopt.”
 
Brinkman vindt dat het allemaal te lang duurt. “Het vorige kabinet en het huidige maken mooie plannen over openbaar vervoer en wegvakken, maar de mensen vragen zich af wanneer de trein komt en wanneer de weg open is.”
 
Hij wil dat zijn partijgenoot CDA-minister Camiel Eurlings van Verkeer vaart maakt om sneller te kunnen bouwen. Volgens hem kan er veel verbeterd worden als er op strategische plekken meer asfalt komt. “En dat gaat echt niet ten koste van het milieu”, aldus Brinkman.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer