Britse chauffeur verdient nog geen 11 euro per uur • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Britse chauffeur verdient nog geen 11 euro per uur

Volgens een recent onderzoek verdient een Britse vrachtautochauffeur gemiddeld 10 euro 70 en vullen ze dit aan met ongeveer 25% door middel van overwerk en bonussen.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Incomes Data Services en brancheorganisatie Road Haulage Association (RHA). Ongeveer 27% van het salaris van chauffeurs met een  C+E rijbewijs bestaat uit bonussen en overwerk. Voor het lichtere C rijbewijs is dat 21%. Houders van dat rijbewijs verdienen gemiddeld  10 euro 56.
Van het totale Britse chauffeursbestand  bestaat maar 3,7% uit etnische minderheden terwijl vrouwen maar 1,6% ervan uitmaken. Vakbond Unite zegt een uurloon van 13 euro 40 als een bedrag te zien dat redelijk is en dat past bij de verantwoordelijkheden van een chauffeur.
Volgens de RHA gaat de gemiddelde truckchauffeur naar huis met een jaarsalaris van rond de 32000 euro, inclusief bonussen en overwerk en dat is volgend de RHA ruim boven het modale Britse loon. Verder wijst de RHA opp de recente stijging van de lonen met 4,5% en de verwachte stijging dit jaar met nog eens 3 tot 4%.
Bron: Roadtransport.com 

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer