Britse post krijgt boete van 50 miljoen pond voor concurrentievervalsing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Britse post krijgt boete van 50 miljoen pond voor concurrentievervalsing

Royal Mail, de Britse post, heeft van mededingingsautoriteit een boete van 50 miljoen Britse pond (56,11 miljoen euro) opgelegd gekregen nadat het bedrijf zijn dominante positie misbruikte door zijn enige concurrent Whistle die brieven bezorgde te treffen met tariefsverhogingen.

Whistle, toen nog in handen van TNT Post, was begin 2014 een van de groothandelsklanten van Royal Mail. Tegelijkertijd breidde Whistle zijn bulkmail-activiteiten op de ‘final mile’ uit in precies die gebieden waar Royal Mail niet sterk vertegenwoordigd was. Daarop verhoogde Royal de tarieven voor de groothandel. De prijsstijgingen betekenden dat alle groothandelsklanten van Royal Mail die ermee wilden concurreren door brieven te bezorgen in sommige delen van het land, zoals Whistl, hogere prijzen zouden moeten betalen in de overige gebieden – waar het Royal Mail gebruikte voor levering .

Na kennisgeving van deze nieuwe prijzen heeft Whistl de uitbreiding van de levering van leveringsdiensten naar nieuwe gebieden opgeschort. Ofcom stelde een onderzoek in en en concludeerde dat Royal Mail concurrentieverstorend heeft gehandeld.

Volgens Royal Mail zijn de prijsstijgingen in kwestie nooit echt doorgevoerd. Het is teleurgesteld in de boete die is opgelegd en wil beroep aantekenen. Whistl, nog altijd aanwezig op de Britse markt en ook nog altijd deels in handen van TNT Post, overweegt een schadeclaim in te dienen tegen Royal Mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer