Ga naar hoofdinhoud

Britse vervoerders woedend over Frans scanverbod

Britse transportondernemers zijn laaiend over het feit dat de Franse autoriteiten vorige week het scannen van trucks op illegalen op humanitaire gronden hebben verboden.

Het verbod is er gekomen op grond van de Europese gezondheids- en veiligheidswetgeving. Daarin wordt bepaald dat iedere burger vooraf schriftelijk toestemming moet geven voor het ondergaan van röntgenstraling. Dat leidde bij het controleren van trucks op verstekelingen uiteraard tot een onwerkbare situatie en dus werd het scannen gestopt. De transporteurs zijn met name boos omdat op deze wijze hun chauffeurs aan grote risico’s worden blootgesteld. Het gedrag van de de illegalen is steeds agressiever en steeds vaker opereren ze in groepen. Tegenover groepen van drie of meer illegalen staan veel chauffeurs machteloos. Volgens Britse vervoerders weten illegalen dat trucks doorstraald worden en nemen ze dus bewust dat risico.De vervoerders eisen nu dat de Franse en Britse overheid aanvullende controles organiseren.
Het aantal illegale immigranten groeit nog steeds. Vorig jaar werd een record aantal van 18.000 in de kraag gepakt. Per jaar steken ruim een miljoen trucks het kanaal over.
 
Bron: Roadtransport.com

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer