Britten gaan 15,65 trailer onderzoeken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Britten gaan 15,65 trailer onderzoeken

Het Britse ministerie van Transport gaat onderzoeken wat de mogelijkheden en voordelen zijn van de 15,65 meter lange oplegger.

koegelDe studie gaat zes maanden duren en wordt uitgevoerd groep consultants waaronder  WSP, MDS Transmodal, TRL, MIRA en Cambridge University. Gekeken wordt naar de aspecten van veiligheid, CO2 reductie en de effecten op het railvervoer. Eén en ander werd vorige week bekend gemaakt door de staatssecretaris van Transport Stephen Fidler op het jaarcongres van de het Institute of Grocery Distribution. Dit was geheel gewijd aan duurzame distributie. Al eerder maakt de Britten bekend de voors en tegens van de 14,9 lange oplegger te gaan onderzoeken. Daarover werd tot nu toe niets naar buiten gebracht. Wie wel iets naar buiten  bracht was de Britse Stobart Group: Men evalueerde recent het gebruik van een 950 mm langere trailer. Daaruit bleek Dat de beladingssgraad bij rolcontainers met 13% steeg en bij pallets met 9%.
In diverse continentale Europese landen lopen proeven met het Kögel BigMaxx concept waarbij de lengte van de oplegger 14,9 meter bedraagt. Ook de machtige Duitse automobilistenclub ADAC is niet langer tegen de langere oplegger

Bron: Commercial Motor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer