Ga naar hoofdinhoud

Van den Broek gelooft in nieuwe DAF CF

Van den Broek Logistics heeft besloten met overtuiging voor de nieuwe generatie DAF CF te kiezen. DAF-dealer Loven in Helmond heeft op 30 september veertien exemplaren geleverd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Jan van Keulen, Managing Director van DAF Nederland. Later volgen nog zes exemplaren.

“De nieuwe DAF CF heeft een cabine die vooral aan de voorzijde opvallend slank is. Je hebt goed zicht op de omgeving, mede door de lage zitpositie. De CF past daardoor goed bij onze werkzaamheden”, zegt directeur Willie van den Broek. “In distributie is manoeuvreren immers vaak nodig. Dan is zicht vlak voor en naast de cabine heel fijn en veilig. Het scheelt ook in schadekosten. Dus ja, de keuze voor een nieuwe serie CF was snel gemaakt. En we verwachten bovendien gunstiger gebruikskosten door het lage brandstofverbruik van de nieuwe CF en een lange onderhoudsinterval van 200.000 kilometer.”

Van den Broek prijst ook de lage en plezierige instap. Dat stapt sneller in. “Dat waardeer je gauw als je veertig keer per dag moet instappen. Wat heel normaal is voor een distributiechauffeur.”

Het wagenpark van Van den Broek Logistics bestaat met de jongste aanwinsten nu uit 78 voertuigen. Door de order is het aantal DAF-trucks gestegen tot 30. Het zijn vooral CF-trekkers. Er is één DAF XF. Van den Broek: “Het transport doen we met name binnen Nederland, van en naar distributiecentra. Dan is de CF toch het meest geschikt. De lading bestaat vooral uit food-gerelateerde producten en gebruiksartikelen. Voor een deel gaat het om temperatuurgecontroleerd transport.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stroomt door de aderen van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing. Beide ondernemingen streven voortdurend naar innovatie op het gebied van logistieke processen. “Om te laten zien dat we het MVO Mission Statement ook daadwerkelijk in de praktijk brengen, zijn we als een van de weinige bedrijven in de transportsector gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder Niveau 3. Samen met onze ISO 9001- en IFS Logistics-norm, alsmede SKAL voor biologische goederen, vormt dit het Integraal Managementsysteem.”

Eén reactie op “Van den Broek gelooft in nieuwe DAF CF

  • NABOTH CORNELIS VAN LUIJK

    verstandig van v d broek, lekkere lage instap en prima zicht, beter als sommige andere distributie vervoerders met hun hoge auto s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer