De Burgh, Van Hooft en Route42 lanceren Remote Diagnostics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

De Burgh, Van Hooft en Route42 lanceren Remote Diagnostics

DAF-dealers De Burgh en Van Hooft lanceren op Transport Compleet samen met Route42 een innovatieve applicatie voor de vrachtwagenbranche. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand de foutdiagnose van een voertuig vast te stellen en te beoordelen. Door de inzet van de applicatie voorkomt de transportonderneming eenvoudig onnodige kosten door stilstand of reparaties.

Visual van het online dashboard van Remote DiagnosticsDe nieuwe applicatie is in eerste instantie ontwikkeld voor de vrachtwagenbranche. Regelmatig kan een vrachtwagen zijn weg niet vervolgen vanwege een storingsmelding in de truck. Op afstand kan de achterliggende oorzaak op dat moment vaak niet worden vastgesteld, met als direct gevolg: stilstand of een reparatie die wellicht niet direct noodzakelijk is. Met de applicatie Remote Diagnostics is het mogelijk om op afstand deze foutcodes te diagnosticeren en indien nodig gecontroleerd te wissen.

Remote Diagnostics maakt foutcodes via een universeel hard- en software platform  inzichtelijk in een online dashboard. Aanvullende parameters, zoals motortemperatuur en vermogensafname, geven de juiste en noodzakelijke context aan de foutcode. Op basis van deze aanvullende informatie kan de transporteur op afstand eenvoudig een adequate analyse maken en de juiste actie ondernemen: directe reparatie of de geplande rit af laten maken.

“Het is een goed hulpmiddel om de urgentie van reparaties in te kunnen schatten”, zegt Hans de Kort, After Sales Manager van De Burgh Eindhoven. “Met real time diagnostiek op afstand weet de transporteur altijd en overal precies wat de conditie van zijn vrachtwagens is en kan hij er zorg voor dragen dat de vloot continu in beweging blijft.”

De Burgh en Van Hooft zijn de samenwerking met Route42 aangegaan, omdat de applicatie de klant meer inzicht geeft in het gebruik van de voertuigen. “Een wens die we herkennen uit de markt”, vertelt Marco Lennards, directeur van LenGo Automotive Group waaronder De Burgh en Van Hooft vallen. “Met deze innovatieve applicatie kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn en meedenken in toekomstige ontwikkelingen.”

De partijen hebben elkaar gevonden in deze gezamenlijke applicatie waarbij De Burgh en Van Hooft hun jarenlange ervaring met onderhoud inbrengen, terwijl Route42 haar ICT en engineering expertise gebruikt voor de ontwikkeling van de applicatie.

Ter kennismaking met de innovatieve applicatie bieden De Burgh en Van Hooft in samenwerking met Route42 transportondernemingen tijdelijk een aantrekkelijk geprijsd Instappakket. Naast de applicatie Remote Diagnostics wordt ook de Brandstofmonitoring en de Track & Trace applicatie aan het dashboard toegevoegd om de transportonderneming meer inzicht te bieden in de vloot. Tijdens de aankomende Transport Compleet van 6 tot en met 8 september in Gorinchem kunnen transporteurs voor meer informatie en het voordelige instappakket terecht bij de DAF-stand waar Van Hooft aanwezig is (standnummer 214) en bij Route 42 (standnummer 202). Kijk voor meer informatie op: www.hooft.nl.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer