‘Business Intelligence kan helpen in concurrentiestrijd’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Business Intelligence kan helpen in concurrentiestrijd’

Logistiek dienstverleners moeten aan de slag met de toepassing van Business Intelligence. Een succesvolle toepassing van BI kan betekenen dat men zich versterkt ten opzichte van de concurrentie. Dat meldt ABN AMRO als een van de conclusies van een rapport over de mogelijkheden en uitdagingen van Business Intelligence in de logistieke sector.

Uit interviews met bedrijven die slim gebruikmaken van de eigen data, BAS Group en Rhenus Contract Logistics, blijkt hoe de waardevolle inzichten van deze toepassing helpen om voorop te lopen in de sector. Slim datagebruik is overigens vooral belangrijk voor logistieke dienstverleners actief in de e-commercesector (kleinere voorraden, snellere bezorging en voorspellen van bestellingen). Daarbij zorgt realtime informatie voor een betere samenwerking met opdrachtgevers.

Het belang van data voor een efficiënte en toekomstbestendige logistiek groeit. Niet alleen voor de e-commercebranche, maar in de gehele logistieke sector. Logistiek dienstverleners zijn zich hiervan bewust. Uit het rapport blijkt dat het toch blijft om op een juiste manier invulling te geven aan de digitale transformatie die bedrijven in de sector Transport en Logistiek doormaken. Bedrijven die BI al wel op een succesvolle manier toepassen, verzekeren zich van een sterke positie ten opzichte van de concurrent. Op basis van de beschikbare data kan BI relevante inzichten geven, zodat bedrijven met behulp van analyses kunnen inspelen op de vragen in de markt. De grootste kansen liggen daarbij in de voorspellende werking van data. Logistiek dienstverleners moeten aan de slag met BI, zegt ABN AMRO in het rapport. Dit kan stap voor stap en is volgens de bank cruciaal voor de continuïteit van elke onderneming.

ABN AMRO doet in het rapport, hieronder in te zien, vijf aanbevelingen die helpen om Business Intelligence toe te passen in uw eigen organisatie.

Bekijk het rapport van ABN AMRO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer