Nieuws

C.RO Ports neemt Broekman Automotive Division over

2

De Broekman Group neemt na 30 jaar afscheid van haar Car Terminal én van de Broekman Automotive Division. Woensdag tekenden Raymond Riemen, CEO van de Broekman Group, en Anton Las, director C.RO Ports, een overeenkomst waarbij Broekman Automotive Division met al haar werkmaatschappijen wordt overgenomen door C.RO Ports. Het voltallige personeel én alle klanten van Broekman Automotive gaan over naar C.RO Ports. De continuïteit voor personeel en klanten verbetert door deze overgang.

broekmanDe Broekman Group heeft zich de afgelopen 15 jaar door overnames en autonome groei ontwikkeld van cargadoor tot ketenregisseur in de logistiek. Daarbij passen bijvoorbeeld overnames uit het recente verleden op het gebied van de chemische logistiek en warehousing maar ook de verkoop van bedrijfsonderdelen. Zo is in het verleden het eigen inland shipping deel verkocht. “De verkoop van een single focus terminal met een beperkte synergie voor de rest van de groep is een logische vervolgstap”, aldus Raymond Riemen.

C.RO Ports breidt met de overname haar terrein in de Rotterdamse haven uit met het aanpalende terrein van de Broekman Automotive Division met een capaciteit van circa 35.000 auto’s, waarvan 22.000 overdekte plaatsen. Het terrein is ontsloten via weg, spoor en water. De terminal is gecertificeerd voor ISO, ISPS en AEO en maakt gebruik van een RFID systeem om auto’s te lokaliseren. “Voor C.RO Ports is het een ideale locatie om haar groeiambitie als Ro-Ro terminal te realiseren met meer ruimte en een deep sea aansluiting”, aldus Anton Las.

De Broekman Automotive Division en al haar werkmaatschappijen: Broekman Car Handling, Rotterdam Car Center, Rotterdam Car Terminal en Rotterdam Automotive Services gaan in eigendom over naar C.RO Ports. Rotterdam Car Center, Rotterdam Car Terminal en Rotterdam Automotive Services zullen onder hun huidige naam verder gaan, terwijl Broekman Automotive Division verder gaat als C.RO Automotive Division en Broekman Car Handling als C.RO Automotive Rotterdam.

De Broekman Group is meer dan 50 jaar geleden ontstaan in de Rotterdamse haven en is uitgegroeid tot  een full-service logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, China, India, Singapore, België, Polen en Tsjechië. Broekman is gespecialiseerd in Forwarding & Shipping, Warehousing & Distribution en Breakbulk Terminals.

2 reacties op “C.RO Ports neemt Broekman Automotive Division over

  1. […] te laten stijgen zodat Rotterdam weer op de kaart komt te staan met de uitvoer van auto’s. Vorig jaar al nam het bedrijf van de familie Cigrang de autoterminal van het op- en overslagbedrijf Broekman […]

  2. […] te laten stijgen zodat Rotterdam weer op de kaart komt te staan met de uitvoer van auto’s. Vorig jaar al nam het bedrijf van de familie Cigrang de autoterminal van het op- en overslagbedrijf Broekman […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven