Calais brengt transport weer in problemen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Calais brengt transport weer in problemen

Dinsdagochtend is voor de tweede dag op rij het treinverkeer door de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot Brittannië stilgelegd. De reden: bestorming van de tunnel door migranten. Transportbedrijven hebben andermaal te maken met flinke vertragingsschade die nergens verhaald kan worden. Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit andermaal voor een effectievere aanpak van de problematiek.

Calais Dover trucksDe transportsector wordt reeds lange tijd ernstig geraakt door problemen met verstekelingen in Calais in Frankrijk. Transporteurs lijden tienduizenden euro’s schade aan voertuigen, ladingen, vertragingen en onterechte boetes door illegale immigranten die als verstekeling aan boord van vrachtauto’s proberen te komen. Ondernemers hebben ook de afgelopen dagen soms wel twaalf uur stilgestaan om de overtocht naar Frankrijk of Groot Brittannië te kunnen maken. ‘Transportbedrijven betalen nu de rekening voor falend Europees vluchtelingenbeleid. Dat moet nu echt afgelopen zijn’, aldus TLN-voorzitter Arthur van Dijk.

Om dit te bestrijden heeft TLN recentelijk dan ook een tienpuntenplan opgesteld en gepresenteerd aan Eurocommissaris Bulc, de Britse staatssecretaris Brokenshire, onze eigen staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. De problematiek staat bij hen hoog op de politieke agenda. TLN heeft naar aanleiding van de recente gebeurtenissen wederom bij hen gehamerd op extra beveiliging op de terminals, extra rijstroken, extra hekken en een vlottere doorloop voor het vrachtverkeer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer