Campagne tegen illegale grondtransporten • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Campagne tegen illegale grondtransporten

De Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) start in opdracht van het Landelijk Overleg Milieuhandhaving (LOM) een campagne tegen illegale transporten van vervuilde grond en het werken met gevaarlijk materiaal.

vervuilde grondDeze campagne sluit aan op een initiatief van het Interregionaal Milieuteam van de politie Amsterdam-Amstelland / Gooi- en Vechtstreek uit april 2007. De campagne wordt nu voortgezet door milieuteams uit zeven andere politieregio’s: Utrecht, Noord-Holland Noord, Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid, Limburg-Zuid, Brabant-Noord, Brabant Zuid-Oost en Midden en West Brabant.
Chauffeurs worden daarbij gewezen op het risico van dergelijke transporten en men hoopt dat de drempel lager wordt om informatie, al dan niet anoniem, door te spelen aan de politie.
De positieve resultaten van de vorige campagne waren aanleiding om een vervolgcampagne in meerdere regio’s op te zetten. Het aantal anonieme meldingen over milieudelicten steeg gedurende de campagneperiode significant. In totaal kwamen 49 meldingen binnen van april tot en met juni. Ter vergelijking: in 2006 waren dit er in dezelfde periode 28. In totaal kwamen er in 2007 155 meldingen bij M. binnen over milieudelicten. Tot nu toe is bekend dat bij 73 meldingen een vervolgactie is ingesteld.

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer