CargoSnap breidt mogelijkheden app uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CargoSnap breidt mogelijkheden app uit

Foto-app CargoSnap biedt nu nog meer mogelijkheden voor het vastleggen, archiveren en delen van beeldmateriaal. De vernieuwde app is eenvoudig configureerbaar en daardoor volledig aan te passen aan de individuele behoefte van elke logistieke professional. CargoSnap wordt inmiddels gebruikt door verladers en logistiek dienstverleners in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Elk logistiek proces kent momenten waarop het wenselijk is om zaken visueel vast te leggen. Denk aan de inhoud van een doos of container, een vrachtbrief of exportdocument of de schade aan producten of goederen. CargoSnap biedt daarvoor een mobiele app die geschikt is voor alle gangbare smartphones, tablets en industriële devices. Gebruikers kunnen met een paar vingerbewegingen een foto of video maken, opslaan op een beveiligd digitaal platform en delen met collega’s, klanten of opdrachtgevers.

Mede op basis van feedback van gebruikers is de CargoSnap-app onlangs uitgebreid met nieuwe functies. In totaal telt CargoSnap nu acht ‘widgets’ voor onder meer het scannen van een barcode, maken van een foto, opnemen van een video, het inlezen van een document en het maken van notities. Via het eenvoudige, intuïtieve control panel kunnen bedrijven per gebruiker instellen welke widgets in welke volgorde via de app worden aangeboden. Met andere woorden: CargoSnap is volledig aanpasbaar aan de individuele behoefte van elke logistieke professional.

Na de lancering in 2016 zijn al honderdduizenden foto’s gemaakt met CargoSnap. “Vanuit de markt groeide de behoefte aan een flexibele, volledig configureerbare app”, vertelt oprichter en ceo Marcel Merkx van CargoSnap. “Een vrachtautochauffeur hoeft misschien alleen foto’s te maken van beschadigde goederen of de plek waar de goederen zijn neergezet, terwijl een medewerker op de afdeling goederenontvangst ook de vrachtbrief wil inscannen. Een andere collega op een inpakstation wil misschien een compleet proces op video vastleggen. Met de widgets die we nu hebben ontwikkeld, kunnen we in feite twaalf verschillende apps aanbieden.”

Elke versie van de app kent een andere workflow. De gebruiker kan bijvoorbeeld eerst de barcode van een pallet scannen, vervolgens een foto van de productschade maken en daarna de oorzaak van de schade intoetsen. Wil hij in plaats van een foto een video maken, dan kan hij met een ‘swipe’ beweging de fotofunctie simpelweg vervangen door de videofunctie. De gemaakte foto of video wordt inclusief de opmerking automatisch aan de gescande barcode gekoppeld en op een beveiligd online platform gearchiveerd. Het beeldmateriaal is daar eenvoudig terug te vinden door te zoeken op artikelcode of ordernummer. Tot slot kan de gebruiker de foto of video direct delen met collega’s op kantoor en met andere belanghebbenden zoals klanten of opdrachtgevers.

De app wordt inmiddels gebruikt door verladers en logistiek dienstverleners in Europa, de Verenigde Staten en Brazilië, die vaak honderden foto’s per dag maken. Merkx: “Wij zijn voortdurend bezig met verdere doorontwikkeling van de app. De komende tijd gaan we nog meer nieuwe widgets toevoegen. Daarmee krijgen verladers en logistiek dienstverleners toegang tot steeds meer verschillende configuraties, waarbij toch het gebruiksgemak voorop blijf staan. CargoSnap groeit daarmee uit tot het Zwitserse zakmes onder de logistieke apps.”

CargoSnap is een startup uit Utrecht. Het bedrijf bestaat uit een team van ervaren logistieke experts en getalenteerde softwareontwikkelaars. Die combinatie zorgt voor een frisse blik op logistieke processen. Dat heeft geresulteerd in een unieke app voor het vastleggen, archiveren en delen van ‘Proof of Condition’ documentatie. De app van CargoSnap is onder meer te downloaden via de App Store en de Google Play-store.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer