Ga naar hoofdinhoud

Carrosserie Elenbaas importeur van Ekeri

De Finse trailerbouwer Ekeri heeft Carrosserie Elenbaas uitgekozen als importeur voor de Nederlandse markt.

Ekeri is Europees marktleider in laadbakken en opleggers voor zijbelading. Door middel van een innovatief systeem kan de hele zijkant van een trailer opengeklapt worden. Het wordt zo heel makkelijk om lange producten, grote kisten en fragiele producten te laden en lossen.

“Wij zijn vereerd dat het Finse bedrijf via ons de Nederlandse markt wil gaan betreden. Met de producten van Ekeri kunnen wij onze klanten en nieuwe relaties nog beter helpen bij het vergroten van hun efficiëntie. Wij nemen tevens de aftersales en onderdelenverspreiding voor onze rekening”, aldus salesmanager Laurens Elenbaas.

Ekeri is trailerfabrikant maar deels ook carrosseriebouwer. Het productgamma bestaat onder meer uit opleggers, step frame opleggers, city opleggers, laadbakken voor vrachtauto’s, middenas aanhangwagens en draaischamel aanhangwagens. De producten kunnen worden gespecificeerd als kastenopbouw, geconditioneerd FNA / FRC, ADR EX III, security, EN 12642 XL, zijdeuren aan beide kanten, schuifdak en intermodaal.

De producten van Ekeri zijn zo ontwikkeld dat het voertuig zowel door de achterzijde als ook door de zijkant of zelfs via beide zijden geladen en gelost kan worden. Op deze manier kan er flexibel geladen en gelost worden. Het principe van last in first out kan hiermee dan ook definitief over boord. Dit betekent een enorme tijdswinst wat resulteert in een forse kostenbesparing. Het gepatenteerde ladingbevestigingssysteem van Ekeri maakt het mogelijk om lading per laadmeter vast te zetten. Optioneel zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Evenals Carrosserie Elenbaas is Ekeri, opgericht in 1945, een familiebedrijf. De derde generatie van de familie is via het managementteam bij het bedrijf betrokken. Matti Laurila heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer