Celstraf en boete voor Turbo's Hoet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Celstraf en boete voor Turbo’s Hoet

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft directeur Piet W. van Turbo’s Hoet Trucks, Trailers, Parts & Construction uit Hooglede, veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 5.000 euro voor het opzetten van een subsidie carrousel.

HoetHet ging om een subsidie carrousel die bedoeld was om  uitvoersubsidies te kunnen incasseeren bij de export van negen koelwagens naar Marokko. De bvba Turbo’s Hoet en zustervennootschap NV Hoet Trucking & Renting kregen elk ook nog eens een boete van 50.000 euro opgelegd.
De zaak dateert uit juni 2003 toen de directeur bij de Vlaamse Gemeenschap een aanvraag indiende om bij de uitvoer van negen opleggers ruim 200.000 euro uitvoersubsidies te kunnen krijgen.
De Marokkaanse koper kwam de vrachtwagens ophalen maar reed met de opleggers niet naar Marokko maar naar Zwitserland. Daar werden ze opnieuw verkocht aan een firma waar de Roeselaarse zaakvoerder eveneens bestuurder van was. Op haar beurt verkocht die Zwitserse firma de vrachtwagens aan de NV Hoet Trucking & Renting in Hooglede, waar Piet W. exportverantwoordelijke was. 

Bron: De Morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer