Centric zet in op papierloos transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Centric zet in op papierloos transport

Centric heeft een koppeling gerealiseerd tussen het Plan&Go TMS en Transfollow. De ICT-aanbieder ziet voor logistiek dienstverleners veel voordelen in papierloos  transport. “Denk aan een snellere facturatie, hogere service, minder kans op fouten en altijd toegang tot actuele informatie”, zegt Willem Wijnia, projectmanager bij Centric. “Bovendien is papierloos transport een stuk milieuvriendelijker.”

CentricVanuit Plan&Go TMS kunnen vrachtbrieven worden ingediend op het TransFollow-platform, waarna ze worden voorzien van een uniek TransFollow-nummer. De digitale vrachtbrieven worden daarna via het platform getoond op de mobiele boordcomputer, PDA of smartphone van de chauffeur. Vervolgens vindt bij ontvangst van de goederen een elektronische verificatie plaats door een unieke uitwisseling tussen het device van de chauffeur en dat van de ontvanger.

“Voor organisaties die overgaan op de elektronische vrachtbrief is het een kleine stap naar het elektronisch ontvangen en verwerken van opdrachten en het elektronisch versturen van facturen”, zegt Wijnia. “Deze drie aspecten van papierloos transport sluiten naadloos op elkaar aan. Dat heeft als voordeel dat logistieke partijen geen ingewikkelde koppelingen meer hoeven te maken voor de communicatie tussen ICT-systemen.” Op het ITT-event licht Centric de mogelijkheden van papierloos transport toe. Ook zijn ze te bekijken in de film op www.centric.eu/papierloostransport.

 

www.centric.eu

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer