Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs AB Transport blijven strijden voor vijf dagen

Rechterlijke uitspraak of niet, de protestacties van chauffeurs van AB Transport Group uit Heerenveen gaan gewoon door. Ze leggen zich niet zomaar neer bij de invoering van de verplichte vierdaagse werkweek. Er waren zelfs chauffeurs die vrijdag hun auto aan de kant hielden. “Ze volharden in hun acties en gaan daar ook volgende week mee door”, zeggen onderhandelaars Linda Slagter (CNV Vakmensen) en Hans Robijn (FNV).

De rechter gaf eerder deze week aan geen inhoudelijke bezwaren te zien tegen het invoeren van de vierdaagse werkweek, zoals AB dat wil voor ruim 60 chauffeurs van de veevoerdivisie. “Daarmee is de directie nog niet van ons af. De zaak loopt nog, het wachten is nu op de uitspraak van 13 februari”, zeggen de vakbondsonderhandelaars. “In de media zei de directie bereid te zijn tot overleg, maar we hebben nog geen telefoontje gehad. Het lijkt er sterk op dat de directie het systeem gewoon wil handhaven. Daar leggen wij ons dus niet bij neer.”

Volgens de vakbonden maken de chauffeurs in het nieuwe systeem veel minder uren, moeten ze vaker in het weekend werken en hebben ze meer gebroken diensten. Dat kost hen naar verluidt honderden euro’s per maand.

Welke vorm de acties krijgen, laten de vakbonden nog in het midden. Intussen houdt de invoering van de vierdaagse werkweek ook de gemoederen bezig van de chauffeurs bij de andere vier divisies (bij AB Transport Group werken in totaal zo’n 800 mensen). “Hoe dit afloopt, kan ook voor hen grote gevolgen hebben. De kans is groot dat zij op een later moment ook aan de beurt zijn.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer