Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurskaart heel klein beetje goedkoper

De Nederlandse tachograaf- of chauffeurskaart is in prijs gedaald. Het is weliswaar niet veel, van 97 naar 95 euro (excl. BTW), maar het is een stapje in de goede richting, vinden TLN en Evofenedex.

Beide branche-organisaties constateren echter ook dat de prijs van de chauffeurskaart nog altijd veel hoger is dan in andere Europese landen. Daar ligt de prijs tot soms wel 250 procent lager. TLN en evofenedex vinden dat het Nederlandse tarief voor tachograafkaarten dan ook moet worden afgebouwd naar 100 procent kostendekkendheid op basis van een geloofwaardige kostprijs.

Er wordt al enige tijd nagedacht over een nieuw tariefstelsel voor vergunningen en documenten, zoals de tachograafkaarten, die KIWA namens de overheid voor verschillende sectoren uitgeeft. Met dat nieuwe tariefstelsel wil de overheid recht doen aan twee voor haar belangrijke uitgangspunten: kruissubsidiëring van producten is niet geoorloofd en de verkoopprijs mag niet of nauwelijks boven de kostprijs liggen. TLN en Evofenedex ondersteunen deze uitgangspunten. Nu is het nog zo dat KIWA altijd een prijsdaling van de chaufferuskaart heeft tegengehouden met als argument dat andere ambachtskaarten dan substantieel duurder zouden worden.

Aangezien TLN en Evofenedex juist het ontbreken van deze uitgangspunten in het huidige tariefstelsel als reden zien van het hoge Nederlandse tarief voor tachograafkaarten, verwachten beide organisaties een sterke daling van het tarief voor tachograafkaarten bij invoering van het nieuwe tariefstelsel. Zij hebben hierop in het ambtelijk overleg met het ministerie en de ILT dan ook bij herhaling flinke nadruk gelegd.

Bron: TLN

Eén reactie op “Chauffeurskaart heel klein beetje goedkoper

 • rob

  Ik heb wel eens gehoord dat de direkteur van KIWA
  -die de prijs vaststelt-
  verkering heeft met de minister (melanie)
  – die de prijs goedkeurd-
  dus dan is t wel lekker als je de prijs kunstmatig hooghoud
  los daarvan is t belachelijk dat slechts 1 instantie de kaarten levert
  ik zou graag kaarten willen leveren voor de helft van wat ze bij kiwa kosten !
  loop ik nog binnen …..
  als uw bank voor uw pinpas €95,- zou rekenen, zouden daar zeker kritische vragen van de 2de kamer komen , en nu ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer