Chocola Callebaut de wereld over met Descartes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chocola Callebaut de wereld over met Descartes

Barry Callebaut Group, toonaangevend producent van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, kiest voor de cloud-based transportmanagementoplossing van Descartes Systems Group voor het verbeteren van zijn wereldwijde verzendingsprocessen, performance en inzicht. Descartes Systems Group is wereldleider in integratie van handelsverkeer tussen logistiekintensieve organisaties.

callebaut“Barry Callebaut heeft 52 fabrieken verdeeld over vier continenten, en bedient klanten in meer dan honderd landen. We hebben behoefte aan een transportmanagementoplossing om bestaande handmatige processen te automatiseren, zodat we efficiënter te werk kunnen gaan en beter inzicht hebben in de duizenden containers die we jaarlijks verschepen”, zegt Martin Kaeshammer, Cocoa Planner – Global Planning bij Barry Callebaut Group. “De oplossing van Descartes helpt de transparantie in de toeleveringsketen te verbeteren, de kosten voor stock-in-transit en transport te verlagen, de vervoerderstarieven en -performance beter te managen, en de leveringsbetrouwbaarheid voor zowel onze fabrieken als eindklanten te verbeteren.”

De next-generation cloud-based transportmanagementoplossing van Descartes helpt bedrijven als Barry Callebaut de complexiteit te verminderen en de logistieke kosten te verlagen. Dat gebeurt door processen in de gehele verzendingscyclus te automatiseren en effectiever te managen. Met het op een netwerk gebaseerde, modulaire platform kunnen inkoop- en verkooporderdata worden geconverteerd in transportopdrachten, vervoerscontracten worden beheerd en vervoersplannen worden geoptimaliseerd en uitgevoerd. Daarnaast gebruikt Barry Callebaut de oplossing om contact te houden met handelspartners, overzicht te behouden over verzendingen en voorraden, vrachtrekeningen te controleren en de leveranciers- en vervoerdersprestaties te beheren.

“We zijn erg verheugd dat wij Barry Callebaut kunnen helpen om kosten te verlagen en een einde te maken aan administratieve rompslomp dankzij geautomatiseerde processen. Hierdoor kan het bedrijf verzendingen, vervoerders, vaarroutes en doorlooptijden in zijn gehele internationale toeleveringsketen beter managen”, zegt Roy van Aalst, Senior Director Benelux bij Descartes. “Ons portfolio met transportmanagementoplossingen levert een snelle time-to-value voor zowel binnenlandse als internationale toeleveringsketens. De flexibele en modulaire architectuur kan snel in haar geheel worden geïmplementeerd, of afhankelijk van de behoeften van een bedrijf per transportwijze: via vrachtwagen, luchtvracht, pakketpost of over zee.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer