CIA wil trucks kunnen hacken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CIA wil trucks kunnen hacken

WikiLeaks heeft dinsdag een groot aantal documenten, maar ook hackingtools en malware van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA onthuld. Daar komt uit naar voren dat de CIA sinds oktober 2014 kijkt naar het infecteren van controlesystemen in auto’s en vrachtwagens.

Wikileaks verwijst in haar onthullingen direct naar documenten waarin dit wordt onthuld, al kan TTM.nl in de gedetailleerde en deels gecodeerde informatie weinig concreets vinden. Het precieze doel van de hacking-mogelijkheden die CIA wil wordt niet weergegeven, maar Wikileaks suggereert dat CIA door het overnemen van voertuigen vrijwel ongemerkt mensen om het leven zou kunnen brengen. Een andere mogelijkheid is een hack als een mogelijke ‘counter-attack’ op de IS-plannen om zoveel mogelijk aanslagen met (grote) voertuigen te plegen.

Uit de documenten, het gaat om bijna 9.000 stuks, met de codenaam ‘Vault 7’, blijkt dat de CIA plannen en tools heeft om zo’n beetje het hele ‘Internet of Things’ te kunnen hacken, inclusief smartphones, smart-TV’s en Windows-apparaten. Met andere woorden: wat u ook doet, de CIA kijkt en luistert met u mee… Vorige week pleitte het Rathenau Instituut nog voor een periodieke hacktest, ook voor de transportsector.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer