Ga naar hoofdinhoud

Claassen Logistics is beste leerwerkbedrijf

Claassen Logistics uit Tilburg is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector Maritiem, Transport & Logistiek en Mobiliteit. Het familiebedrijf is daarmee genomineerd voor de landelijke verkiezing in november.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Claassen Logistics leidt sinds 1998 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Florent Claassen is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat wij ook in de toekomst verzekerd willen zijn van goede vakmensen. Wij hebben de ervaring dat goed opgeleide jongeren met goede begeleiding, na hun studie naadloos aansluiten in hun latere functie binnen ons bedrijf.”

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen over alle sectoren.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer