Clean Mat monteert TachoByte in 250 trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Clean Mat monteert TachoByte in 250 trucks

Clean Mat gaat zijn huurvloot met 250 reinigingsauto’s voorzien van de allernieuwste TachoByte-oplossingen. Belangrijkste vernieuwing is de FMS-koppeling met de hardware in de cabine, waardoor Clean Mat ook real-time inzicht krijgt in voertuiggegevens en rijgedrag. Daarnaast kunnen de tachograafgegevens nu op afstand worden uitgelezen. Directeur Robert Kramer van Clean Mat: “Door opnieuw voor TachoByte te kiezen krijgen we meer grip op de huurvloot en kunnen we onze dienstverlening aan klanten nog verder verbeteren.”

Clean Mat is Europa’s grootste verhuurder van reinigingsvoertuigen. Het bedrijf uit Andelst telt een vloot van 250 huisvuilwagens, kolkenzuigers, containerwagens en veegmachines die in heel Europa worden ingezet. Met de nieuwste generatie tachograafoplossingen van TachoByte heeft Clean Mat nu nog meer grip op deze huurvloot. Wil een klant een huurauto inleveren? Met één druk op de knop kan het massageheugen van de digitale tachograaf van afstand worden uitgelezen en leeggemaakt. “Dankzij TachoByte kunnen we de dienstverlening aan onze klanten nog verder verbeteren”, vertelt Robert Kramer, directeur van Clean Mat Trucks.

Belangrijkste vernieuwing van TachoByte is de FMS-koppeling. Daardoor kunnen vlooteigenaren niet alleen elk voertuig op de voet volgen en de tachograaf van afstand uitlezen, maar ook toegang krijgen tot voertuiggegevens zoals het brandstofniveau, het brandstofverbruik, de aslast en het gebruik van rem- en gaspedalen. Met andere woorden: de vlootbeheerder krijgt volledig inzicht in het rijgedrag van chauffeurs en de belasting van het voertuig. Wordt een huisvuilauto zwaar belast? Dan kan die eerder voor onderhoud worden teruggeroepen.

Ook de klanten van Clean Mat profiteren van de oplossing van TachoByte. Dankzij de GPS-functie kunnen hun planners de gehuurde reinigingsvoertuigen op de voet volgen. Als ergens een container moet worden opgehaald, kunnen zij het dichtstbijzijnde voertuig daarheen sturen. Omdat de chauffeursgegevens uit de digitale tachograaf voortdurend worden uitgelezen, hebben de planners voortdurend inzicht in de resterende rijtijd van chauffeurs. “De inzet van reinigingsvoertuigen voor het ophalen van afval aan huis is niet tachograaf plichtig, maar dat is wel het geval als diezelfde voertuigen worden ingezet voor het ophalen van afval bij bedrijven. Nu kunnen onze klanten de rij- en rusttijdenwetgeving nog beter opvolgen”, stelt Kramer.

Clean Mat maakte al langer gebruik van de oplossingen van TachoByte, maar dan alleen voor tracking & tracing. Dankzij de GPS-functie van TachoByte kon het verhuurbedrijf nauwgezet het aantal kilometers van elk voertuig registreren. Werd een huisvuilauto of kolkenzuiger ook buiten de afgesproken tijden ingezet? Dan kon Clean Mat de extra kosten daarvoor in rekening brengen.

Door alle trucks van de volledige en vernieuwde oplossing van TachoByte te voorzien, kan dus ook de digitale tachograaf op afstand worden uitgelezen. Elke dag wordt de informatie op de chauffeurskaart automatisch in de cloud opgeslagen. Datzelfde gebeurt eens per week ook voor de gegevens uit het massageheugen van de tachograaf. De rapportagetools van TachoByte bieden per voertuig of per chauffeur inzicht in de rij- en rusttijden en eventuele snelheidsovertredingen. “Volgens de wet is het verplicht om eens per drie maanden het massageheugen uit te lezen. Door dat elke week te doen hoeven bedrijven bij een controle door de Inspectie Leefomgeving en Transport geen grote bestanden met drie maanden aan data door te sturen”, vertelt Mark Pot, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij TachoByte.

Bij geschikte voertuigen vergt het inbouwen van de nieuwe oplossing hooguit een kwartier per voertuig. Nadat de compacte dashboardmodule is gemonteerd en de GPS-antenne is aangebracht, hoeft de monteur alleen nog maar de stekker in te pluggen in het FMS-contact. De tijd dat het inbouwen van een dergelijke voorziening uren installatietijd en veel hardware vergde, is met de nieuwste oplossing van TachoByte voorgoed verleden tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer