‘CNV is niet onbetrouwbaar, doet wat het belooft’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘CNV is niet onbetrouwbaar, doet wat het belooft’

Het al dan niet te weinig uitbetaalde vakantiegeld aan werknemers in de transportsector houdt de gemoederen flink bezig. Nu is het weer CNV onderhandelaar Tjitze van Rijssel die van zich laat horen in reactie op de blogpost van Patrick Bobeck. Van Rijssel vindt dat CNV en haar handelswijze onterecht als ‘onbetrouwbaar’ is neergezet. “CNV is eerlijk en doet wat het belooft.”

Patrick Bobeck van Vallenduuk Advocaten vindt het in zijn blogpost vreemd dat CNV eerst een CAO goedkeurt en er vervolgens een onderdeel uitpikt en daar kritiek oplevert, tot aan een rechtsgang aan toe. “CNV heeft onderhandeld, een resultaat behaald, haar handtekening gezet en een verzoek tot AVV van die CAO ondersteund en gekregen. Om vervolgens iets te vorderen dat lijnrecht tegenover de door hen zelf goedgekeurde CAO-bepaling staat? Dat is best brutaal en eigenlijk onbetrouwbaar.”

Tjitze van Rijssel (rechts in actie) laat in een reactie aan TTM.nl weten: “Vreemd om het CNV onbetrouwbaar te noemen. Brutaal vind ik niet erg, dat mag. Maar onbetrouwbaar? Nee, ik houd het erop dat het CNV eerlijk is en doet wat het belooft. Ter verduidelijking, ja er is onderhandeld en wij hebben voorgesteld om dit onderwerp conform de uitspraak van het Europees Hof in de cao te regelen en een collectieve afspraak te maken over de afgelopen 5 jaar. Daar wilden de werkgevers niets van weten. Dus heb ik toen gezegd dat – als er geen regeling komt – het CNV niet anders kan dan de individuele bedrijven aansprakelijk te stellen en daarbij ook de wettelijke verhoging en de wettelijke rente te eisen. Ik heb dus gewoon gedaan wat ik beloofd had. Dan ben je toch niet onbetrouwbaar? En als we over dit ene punt een verschil van mening hebben, wil dat toch niet zeggen dat ik een redelijke cao met een fatsoenlijke loonsverhoging niet moet gaan tekenen? Het CNV doet aan belangenbehartiging en het afsluiten van een cao voor ruim 140.000 laat ik niet struikelen over een meningsverschil dat via de rechter beslecht moet worden. En daarnaast blijven we ons samen met werkgevers inzetten om het personeelstekort in de sector aan te pakken en de sector aantrekkelijker te maken. In 2017 moet dat gewoon kunnen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer