CNV: ‘Een mooie dag: TSA is failliet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CNV: ‘Een mooie dag: TSA is failliet

Transportbedrijf TSA uit Ede, dat in opspraak raakte na bedreigingen en onterechte ontslagen van werknemers, is failliet verklaard. De rechtbank in Zutphen velde dinsdag het oordeel over het transportbedrijf van Johannes Zock. Dat meldt CNV Vakmensen, dat opgelucht is over het faillissement. “Een mooie dag voor de ex-werknemers, die al maanden tevergeefs wachten op hun geld. Via het UWV krijgen ze nu alsnog een deel vergoed”, zegt transportbestuurder Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Transportbedrijf TSA kwam onlangs in het nieuws tijdens een uitzending van tv-programma Opgelicht!? In het programma vertellen chauffeurs – waaronder ook een lid van CNV Vakmensen – hoe ze door hun ex-werkgever zijn behandeld. De ex-werknemers hebben nog tienduizenden euro’s tegoed, maar TSA weigert – zelfs na een rechtszaak – te betalen.

“In zo’n geval hebben we nog een uiterste middel: faillissement aanvragen”, zegt Van Rijssel. “Daarmee bereiken we twee dingen: de transportsector wordt er beter van én de werknemers krijgen via het UWV tenminste nog een deel van hun geld.”

In het geval van het CNV-lid gaat het om bruto ruim 7.000 euro. Hij heeft inmiddels weer elders een baan gevonden.

Het faillissement betekent automatisch ook het verlies van de transportvergunningen. Van Rijssel: “TSA lag op ons verzoek al onder de loep van de NIWO, die de vergunningen verstrekt. Maar dit is nu ingehaald door het faillissement.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer