Ga naar hoofdinhoud

Code 95 praktijktrainingen nu in de aanbieding

ANWB Drivers Academy, Code 95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen gaan samenwerken om die vervoersbedrijven in Nederland te ondersteunen waarvan de chauffeurs nog niet allemaal klaar zijn met hun praktijktrainingen voor de verplichte nascholing. Op 10 september is het zover. Dan moeten alle beroepschauffeurs in het goederenvervoer Code-95 hebben bijgeschreven op het rijbewijs.  

081Een groot aantal chauffeurs heeft de Code-95 inmiddels bijgeschreven op het rijbewijs of hoeft nog slechts één of twee trainingen te volgen. Het aantal aangeboden trainingen in Nederland is toereikend. Toch moet een aantal bedrijven alert zijn of de gewenste trainingen nog wel beschikbaar zijn. De Europese Richtlijn vakbekwaamheid (Code-95) stelt eisen aan de nascholing van beroepschauffeurs. Om als beroepschauffeur werkzaam te mogen zijn, dienen chauffeurs iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen.

Het aantal beschikbare praktijktrainingen ligt een stuk lager dan het aantal aangeboden theorietrainingen. De chauffeurs die nog een praktijktraining moeten volgen, doen er goed aan om die zo snel mogelijk in te plannen om deze uren nog vóór 10 september 2016 te kunnen laten bijschrijven op het rijbewijs.

Naar aanleiding van diverse vragen van klanten over de praktijktrainingen hebben ANWB Drivers Academy, Code-95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen besloten om meer praktijktrainingen aan te bieden bij de klant op locatie voor een gereduceerd tarief. Met deze extra inspanning willen ANWB, Code-95 Nederland en SOMA Bedrijfsopleidingen bereiken dat zij in korte tijd nog ruim voldoende deelnemers de praktijktrainingen kunnen laten volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer