Consoveyo verbetert warehouse-activiteiten Aziatische banken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Consoveyo verbetert warehouse-activiteiten Aziatische banken

Enkele grote bankinstellingen in Azië kozen recent opnieuw voor de geautomatiseerde opslagsystemen van Consoveyo om het operationeel management van de warehouse activiteiten te kunnen verbeteren.

Consoveyo, onderdeel van Körber Logistics Systems, heeft recent bij twee afzonderlijke Aziatische bankinstellingen projecten opgeleverd. Het ene project was bij een bestaande klant en de tweede een nieuwe klant, maar beide projecten tonen de veelzijdigheid van Consoveyo aan tijdens deze magazijnuitbreiding en -aanpassingen in de financiële dienstensector.

“Het succes van beide projecten bevestigt ons vermogen om warehousingoplossingen aan te passen aan de specifieke vereisten van een klant”, aldus Jorge Couto, Chief Sales Officer bij Consoveyo. “Vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen, zijn de specificaties voor opslag voor het bankwezen net wat ingewikkelder. Het is cruciaal om betrouwbare magazijnapparatuur te hebben die je kan integreren met geavanceerde beveiligingssystemen “, voegt hij eraan toe.

Middels een vervolgcontract met een van de grootste banken in Azië, mocht  Consoveyo onlangs zeven extra AGV’s (Automated Guided Vehicles) leveren als aanvulling op een bestaande vloot. Deze vloot dient voor het transporteren en opslaan van bankbiljetten. Deze AGV’s vormen een uitbreiding op de aanwezige geautomatiseerde magazijnsystemen van deze klant, die bestaat uit onder meer een ASRS systeem (automated storage and retrieval system) voor de opslag van 10.000 containers, vier magazijnkranen, zeven AGV’s en 20 werkstations.

De volledig geautomatiseerde faciliteit functioneert sinds de initiële voltooiing van het project in 1997 zeer efficiënt. Al bijna 20 jaar zorgt Consoveyo voor soepel lopende  magazijnprocessen.

Met de nieuwe vloot AGV’s verwacht de klant dat de systeemprestaties verder verbeteren en de veiligheid van het verwerken van biljetten gewaarborgd blijft.

Bij het tweede project werd Consoveyo door een ander grote Aziatische bank gevraagd om een geautomatiseerd magazijn te moderniseren. Het ging om de upgrade van een materials handling systeem en het aanpassen van een conveyor systeem en magazijnkranen door het vervangen van verouderde elektronische componenten. Bovendien heeft Consoveyo de aanwezige WCS systemen naadloos geïntegreerd met haar nieuwe MHS bediening interface.

Dit project toont de flexibiliteit van Consoveyo als het gaat om het aanpassen van  eerder vastgestelde processen. De modernisering werd gelijktijdig uitgevoerd met de modernisering van de dagelijkse praktijk.

Rick Li-Fo-Sjoe van Costo: “Door Consoveyo exclusief in Nederland te vertegenwoordigen, zijn wij een serieuze kandidaat geworden om ook de logistieke organisatie van een Nederlandse dienstverlener te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat dit het succes van Costo de komende jaren verder zal vergroten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer