Ga naar hoofdinhoud

Container Terminal Twente kent explosieve groei

Container Terminal Twente (CTT) heeft drie binnenvaartterminals in Nederland en is daar succesvol mee. De nieuwste terminal is gelegen in Almelo op het XL Businesspark Twente en kent een explosieve groei dankzij de ontwikkeling van de T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses en de komst van Bleckmann en V-Tech Europe.

De full-service terminal ging het afgelopen jaar operationeel en heeft al ruim 5.000 containers verwerkt. Verdere groei van de containerstroom lijkt verzekerd door de toekomstige uitbreiding van de T-port Logistic Campus en de uitbreiding van Timberland Europe. CTT verwacht een groei op deze terminal in de komende jaren naar ongeveer 30.000 containers, een stijging van bijna 84 procent.

De inland containerterminal is direct gelegen aan de snelweg A35 / A1 met een kade van 350 m1 aan het Twentekanaal en heeft dagelijkse afvaarten naar verschillende locaties. Dit bewijst eens te meer dat het XL Businesspark Twente de perfecte multimodale locatie is in Nederland en West-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer