Ga naar hoofdinhoud

Conti verbetert fleettool ContiConnect

Continental, technologiebedrijf en bandenfabrikant, heeft de eerste update uitgebracht van haar digitale bandenmonitoringsplatform ContiConnect. Het webportaal heeft nu meer functies en de look & feel van de volledige applicatie is verbeterd. De nieuwe functies koppelen de ContiConnect-services direct aan de vlootactiviteiten. Het bandenbeheer kan bijgevolg worden geoptimaliseerd: bandenonderhoud op basis van digitaal gemeten gegevens.


Alle ContiConnect-gebruikers kunnen nu nieuwe functies gebruiken, zoals individuele meldingsregels over bandentemperatuur en -druk met aangepaste drempelwaarden; de omgevingstemperatuur kan vanaf nu in ContiConnect worden ingegeven zodat het systeem de juiste bandenspanning nauwkeurig kan bepalen; afdrukbare takenlijst met openstaande to-do’s voor een efficiënt overzicht van onderhoudstaken voor medewerkers in de werkplaats; gegevensexport maakt individuele analyses mogelijk evenals verwerking in andere systemen en het handmatig uploaden van bandgegevens in het webportaal, genaamd ContiConnect Light, maakt bandenmonitoring mogelijk zonder een Yard reader station of telematica-integratie.

De nieuwe functies zijn gecreëerd op basis van feedback van klanten. Karim Fraiss, hoofd Marketing & Operations Digital Solutions bij Continental Commercial Vehicle Tires, benadrukt het belang van gebruikersfeedback: “Feedback van klanten is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van ContiConnect en de functies zodat deze tegemoet komen aan de vereisten van vlootmanagers. In de toekomst willen we ons nog meer richten op een gezamenlijke benadering zodat we de waarde die we onze ContiConnect-klanten bieden kunnen maximaliseren.”

Sinds 2013 heeft de business unit Commercial Vehicle Tires van Continental zijn bandenspanningmonitoringssysteem ContiPressureCheck wereldwijd op de markt gebracht en zijn digitale oplossingen consequent verder ontwikkeld en verbeterd. Het bandenspanningmonitoringssysteem voor individuele voertuigen is nu geïntegreerd in oplossingen van meer dan 35 telematicaproviders wereldwijd. Sinds 2017 is het aangevuld met ContiConnect Yard, een oplossing voor het monitoren van banden van meerdere voertuigen die werkt met een Yard reader station op het wagenparkterrein. ContiConnect is al met succes op 15 markten wereldwijd geïntroduceerd. Hier worden de gegevens rechtstreeks naar de wagenparkbeheerders gestuurd om hen te assisteren bij de monitoring van hun banden. Als er afwijkingen ten opzichte van de optimale bandenstatus optreden, stuurt ContiConnect meldingen en stelt corrigerende maatregelen voor.

Op de IAA Commercial Vehicles 2018, presenteerde Continental ook ContiConnect Live, beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2019. ContiConnect Live informeert vlootmanagers direct als er een probleem is met de temperatuur of de bandendruk, zelfs wanneer het voertuig op de weg is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer