Contract voor Tweede Maasvlakte • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Contract voor Tweede Maasvlakte

Het Rotterdamse havenbedrijf en de baggeraars Boskalis en Van Oord hebben een contract gesloten over de aanleg van de Tweede Maasvlakte.
Het contract van 1,1 miljard euro is een belangrijke stap naar de aanleg van het nieuwe industrieterrein in zee. Er komen havens, containerterminals, distributiebedrijven en chemische industrie.

De komende jaren worden er voor de kust 240 miljoen kubieke meter zand, 7 miljoen ton steen en 20.000 betonblokken aangebracht. De baggeraars willen zoveel mogelijk puin van oude zeeweringen gebruiken.
In mei of juni moet de gemeenteraad van Rotterdam de bestemmingsplannen goedkeuren. Daarna is er nog een beroepsprocedure en de Raad van State moet het plan ook nog goedkeuren. Die doet doet begin september uitspraak.
 
Het havenbedrijf Rotterdam heeft er alle vertrouwen in dat de Raad van State instemt met het plan. “Nooit eerder is er zoveel studie gedaan naar alle denkbare milieueffecten. De protesten zijn ingecalculeerd”, aldus directeur Smits.
 
De baggeraars willen in september beginnen met de werkzaamheden. Het werk voor het duizend hectare grote terrein duurt ongeveer vijf jaar. 
 
 
Bron: NOS

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer