Crown biedt QuickPick Remote op meer modellen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Crown biedt QuickPick Remote op meer modellen

Heftruckfabrikant Crown heeft zijn QuickPick Remote orderpicking technologie uitgebreid.  Het systeem is voortaan ook leverbaar voor de orderverzamelaars met heffende vorken en orderverzamelaars met schaarlift van de serie GPC 3000, de multifunctionele order- verzamelaars van de serie MPC 3000 en de trekkers van de serie TC 3000.

“Met de QuickPick Remote-technologie heeft Crown een oplossing ter verbetering van de veiligheid en de efficiëntie ontwikkeld. QuickPick Remote heeft uitstekende ergonomische eigenschappen en biedt praktische voordelen en een echte meerwaarde bij verschillende toepassingen. Het systeem is al miljoenen uren gebruikt door uiteenlopende klanten en heeft daarbij duidelijk laten zien hoe goed het in de praktijk presteert. We zijn doorgegaan met het ontwikkelen van de prestatieparameters van het systeem, wat ons nu in staat stelt om de technologie uit te breiden naar andere toepassingen. Dit betekent dat we verder kunnen gaan met het verbeteren van de kwaliteit van magazijnenwerkzaamheden, zodat de productiviteit nog verder omhoog kan”, legt Gary Thurner, Product Marketing Manager van Crown, uit.

Minder lopen, minder bukken, minder tillen: QuickPick Remote combineert technologie, workflowefficiëntie en menselijke activiteit in een natuurlijk, systematisch proces. Bestuurders maken gebruik van een speciale werkhandschoen met geïntegreerde afstandsbediening, waarmee ze hun truck van de ene verzamellocatie naar de volgende kunnen rijden zonder telkens in en uit te hoeven stappen. In plaats van de handschoen kunnen klanten ook voor een zendontvangerband of  schakelaar kiezen. Dit bewezen concept verhoogt de productiviteit in de praktijk door bestuurders in staat te stellen om meer te doen terwijl ze minder lopen. Dit alles zonder dat de veiligheid in het geding komt. Martijn Vogelzang, projectmanager van Jumbo Supermarkten verklaarde: “QuickPick Remote resulteerde in een productiviteitsverbetering van 7,5 procent in het distributiecentrum van Jumbo Supermarkten.”

QuickPick Remote is een unieke innovatie die werkprocessen stroomlijnt en een win-winsituatie voor vlootbeheerders en hun hardwerkende bestuurders oplevert. Het systeem is eenvoudig te installeren. Het vereist geen netwerkbandbreedte of extra IT-uitgaven en kan rechtstreeks als kostenefficiënte, zelfvoorzienende oplossing in de magazijnomgeving van de klant worden geïntegreerd. QuickPick Remote is een dual-modesysteem, zodat klanten hun trucks indien nodig nog steeds met de hand kunnen besturen.

Dit zijn een aantal van de nieuwe toepassingsgebieden voor Crown’s beproefde en betrouwbare QuickPick Remote technologie:

  • GPC orderverzamelaars met heffende vorken of schaarlift kunnen worden gebruikt om pallets waarop orders worden verzameld op de ideale werkhoogte te brengen. De uitvoering met heffende vorken heft een pallet met een gewicht van maximaal 1200 kg tot een hoogte van 960 mm. Het robuuste model met schaarlift is in staat om tegelijkertijd twee pallets van 1000 kg per stuk tot een hoogte van 850 mm te heffen. De optimale positionering biedt duidelijke voordelen op het gebied van ergonomie en productiviteit. Het risico op productschade neemt af en orderverzamelaars kunnen constant hoge prestaties leveren. Door gebruik te maken van de QuickPick Remote technologie kunnen deze nu nog verder worden verbeterd.
  • De Crown MPC 3000-serie combineert de voordelen van een orderverzamelaar met de mogelijkheden van een heftruck met contragewicht. Met rijsnelheden tot 12,5 km per uur, een hefvermogen tot 1200 kg en hefhoogten tot 4,3 meter zijn deze trucks flexibel genoeg voor de meest uiteenlopende magazijntoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn het verzamelen van orders, productopslag en voorraadaanvulling, transport over lange afstanden en dubbel stapelen. Wanneer ze bij het orderverzamelen worden gebruikt, kunnen bestuurders lege ophaallocaties aanvullen zonder van voertuig te hoeven verwisselen.
  • Trekkers van Crown’s TC 3000-serie vormen de perfecte oplossing voor stressvolle transport- en leveringsactiviteiten in productieomgevingen, magazijnen en distributiecentra. In combinatie met QuickPick Remote kunnen ze aanzienlijke tijdsbesparingen opleveren bij het orderverzamelen of bij de aanvoer van onderdelen in productieprocessen. Bovendien helpen ze bestuurders te ontstressen en dus alert te werken.

Crown introduceerde de QuickPick Remote technologie in 2014 voor het verzamelen van orders op laag niveau. Begin 2015 bood het bedrijf een verbeterde versie aan, waarmee de hef- en daalfuncties van Crown’s stapelaars van de serie ES 4000 en ET 4000 konden worden bediend. Sinds de lancering van QuickPick Remote worden de innovatieve gedachte achter de afstandsbediening en de uitzonderlijke efficiëntie van het systeem regelmatig in de vakpers geroemd. De technologie heeft belangrijke internationale awards ontvangen, waaronder de IFOY Award (International Forklift Truck of the Year), International Design Excellence Award (IDEA), iF Design Award en German Design Award. Sinds 1962 hebben prestigieuze internationale designinstituten en -verenigingen meer dan 100 awards toegekend aan heftrucks die door Crown zijn vervaardigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer