CX Euro start vrachtuitwisselingsplatform • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CX Euro start vrachtuitwisselingsplatform

CX Euro – onderdeel van de Britse Transport Exchange Group (TEG) – start zijn activiteiten in Nederland. Ons land heeft daarmee de primeur op het vasteland van Europa. CX Euro richt zich in Nederland op koeriers die middels het online platform ritten kunnen uitwisselen en zo beter kunnen inspelen op de toenemende vraag van pakkettenvervoer en het aantal lege kilometers terugdringen.

CX Euro is de Europese equivalent van de Britse Courier Exchange en Haulage Exchange, twee platforms van de Transport Exchange Group (TEG). De Transport Exchange Group is al actief sinds 2000. Doel was en is het uitwisselen van (informatie over) vrachten. De twee grote platforms in Groot-Brittannië tellen inmiddels meer dan 15.000 actieve gebruikers. Deze deelnemers beheren via de platforms ruim 30.000 voertuigen en realiseren wereldwijd meer dan 800.000 ritten.

Door slim samen te werken op het platform is de efficiency verder te vergroten. Koeriersbedrijven vinden op het platform onder meer potentiële ladingen, kunnen hun lege kilometers aanmelden en beschikken over tools om klanten te informeren over verwachte aflevertijden. Het platform biedt realtime inzicht in de locatie en status van ritten en voorziet in integratie met de oplossingen van TMS- en GPS-leveranciers.

In het Verenigd Koninkrijk genereerde het platform in de afgelopen twaalf maanden tussen de 12.000 en 36.000 Engelse pond aan extra werk voor de leden. Verder wisten de leden in het Verenigd Koninkrijk in 2015 de uitstoot van CO2 met 9.000 ton te verminderen. Dit resulteert in een verbetering van 11 procent voor leden tegenover 3 procent bij niet-leden.

“Het CX Euro-platform biedt enorm veel mogelijkheden”, zegt Robert Nederveen van Nedjes Vervoersdiensten. “Als zich een logistiek probleem voordoet dat ik zelf niet kan oplossen omdat ik bijvoorbeeld achter het stuur zit, dan kan ik CX Euro bovendien altijd bellen en ze om hulp vragen. Zij gaan dan binnen het netwerk op zoek naar een oplossing. Dat maakt het werk er een stuk plezieriger en makkelijker op.”

Simon Bunegar, hoofd marketing en business development bij de Transport Exchange Group: “Courier Exchange en Haulage Exchange zijn al langer de dominante platforms in het Verenigd Koninkrijk. Nu het tijd is om onze diensten internationaal uit te breiden, ligt Nederland voor de hand als eerste locatie op het Europese vasteland. Nederland heeft een jarenlange historie als erkende transportnatie en speelt een sleutelrol als meertalige hub voor e-commerce. Wij zijn voor onze activiteiten sterk afhankelijk van slimme en goed opgeleide mensen met inzicht in de deeleconomie. Daarnaast kunnen we niet zonder een logistieke sector die de waarde inziet van samenwerking en kennisindeling. Beide zijn in Nederland te vinden. Wij kijken met vertrouwen uit naar een succesvolle start van onze diensten op de Nederlandse markt, die daardoor profiteert van meer rendement en meer efficiëntie.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer