Cybercrime actuele dreiging voor transportbedrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cybercrime actuele dreiging voor transportbedrijven

De recente wereldwijde cyberaanval heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieke sector. TLN benadrukt dat cyberincidenten zwaar worden onderschat en dat de gevolgen voor het logistieke proces zeer ingrijpend zijn.

De supply chain is kwetsbaar voor cybercriminaliteit en het is cruciaal goederenstromen te beschermen en cyberinbreuken te voorkomen. Behalve APM Terminals hadden ook TNT en Raben Group last van de cyberaanval.

TLN waarschuwt om geen mail of links in mails van onbekenden te openen. Deze waarschuwing geldt ook voor e-mails van bekenden met links of bijlagen die u niet verwacht. Andere aandachtspunten zijn:

  • Update besturingssystemen altijd en kopieer belangrijke bestanden
  • Wees uzelf bewust van de mogelijke risico’s en bedrijfsschade die door deze nieuwe dreigingen kan ontstaan
  • Investeer in adequate ICT- en informatiebeveiliging / gegevensbescherming, zodat uw digitale productiemiddelen goed beschermd zijn en u de risico’s van cybercriminaliteit beperkt
  • Bereid uw organisatie voor op het goed reageren en afhandelen van incidenten. Dat stelt uw bedrijf in staat om schade als gevolg van cybercriminaliteit te beperken en uw continuïteit te waarborgen

In het gezamenlijke rapport ‘Cybersecurity voor logistiek dienstverleners’ van ABN-AMRO, TLN en Aon Risk Solutions vindt u bruikbare informatie om de digitale continuïteit van uw bedrijf te beschermen.

Ten slotte is het raadzaam om met de Cyber Risico Scan op eenvoudige wijze uw eigen netwerk en website te laten scannen op eventuele kwetsbaarheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer