D-TEC presenteert gestuurde kipper op MobiliteitsRAI • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

D-TEC presenteert gestuurde kipper op MobiliteitsRAI

Op de MobiliteitsRAI in oktober introduceert D-TEC haar eerste gestuurde kipper. Uniek aan deze gestuurde kiepoplegger zijn het lage eigen gewicht en het D-TEC stuursysteem. “De nieuwe kipper sluit goed aan op de behoefte vanuit de agrarische markt naar gestuurde kippers”, aldus D-TEC-directeur Gerrit van Vlastuin.

Het stuursysteem van D-TEC is een beproefd concept en wordt al meer dan 30 jaar toegepast bij de D-TEC tanktrailers. Het grote voordeel is de sterk verhoogde wendbaarheid. Op terreinen met weinig ruimte, zoals bij veel boerenerven, laat de D-TEC kipper zich uitstekend manoeuvreren, zodat schade aan erf of bodem voorkomen wordt.

Belangrijke risico’s bij een kiepoplegger zijn het overhellen of omvallen van de trailer in gekiepte toestand door zijwind of scheefstand. De D-TEC gestuurde kipper wordt vervaardigd uit hoge treksterkte staal, waardoor het chassis licht geconstrueerd kan worden. Bovendien bestaat de D-TEC gestuurde kipper uit één centrale koker, die enorm torsiestijf is. Dit houdt in dat het chassis tien keer zo stijf is als een dubbelligger chassis. Hierdoor zal er minder vervorming van het chassis optreden en de kans op overhellen of omvallen is hiermee aanzienlijk kleiner. Dit biedt een groot voordeel, omdat in een agrarische omgeving de bodem vaak minder vlak is.

Dit nieuwe product zet D-TEC in de markt als Flexliner. De D-TEC gestuurde kipper kan ingezet worden voor verschillende markten en transporten, waaronder slib, graan, bieten, gerecycled papier, et cetera. De gestuurde kipper is dus flexibel inzetbaar, vandaar de naam: Flexliner.

Vorig jaar produceerde D-TEC haar eerste gestuurde kipper en leverde deze aan Berkhof BV. Deze kippers zijn uitgerust met een Hardox-bak van 47 m3 en hebben een leeggewicht van 8.200 kg. Voor Van der Stelt BV bouwde D-TEC een speciale kipper voor het geurloos transport van slib. Inmiddels heeft D-TEC ook haar eerste tankoplegger voor transportbedrijf Van Leendert als kipper gebouwd, voor het transport van aardappelstoomschillen. Deze kiepende tanktrailer met pompopbouw, stuursysteem en een tankvat van 36 m3 heeft het lage leeggewicht van 8.450 kilo.

“Wij zien het als een zeer goede aanvulling op ons productenpakket. Hiermee kunnen we ons in de markt van de gestuurde kippers onderscheiden met de D-TEC kwaliteit en onze focus op een laag leeggewicht. Na de zomer verwachten we de eerste gestuurde kipper met aluminium opbouw van 55 m3 beschikbaar te hebben om als demo te rijden”, besluit Van Vlastuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer