D-TEC scoort met containerweegsysteem op trailers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

D-TEC scoort met containerweegsysteem op trailers

De Nederlandse trailerfabrikant D-TEC heeft bij de Trailer Innovation Award 2019 hoge ogen gegooid met haar track and trace containerweegsysteem op trailers, waarmee zeecontainer vervoerende transporteurs en verladers eenvoudig kunnen voldoen aan de SOLAS-wetgeving. Journalisten van 16 gerenommeerde Europese transportmagazines belonen D-TEC hiervoor met de 3e prijs bij de Trailer Innovation Award 2019. Op 21 september vindt de officiële uitreiking plaats tijdens de bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover.

“Het unieke aan ons systeem is niet alleen dat containers wereldwijd gewogen kunnen worden zonder dat er een weegbrug voor nodig is, maar dat het wegen en transporteren van elke container tegelijkertijd online te volgen is. Track and trace dus’, vat D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin samen.

Dankzij de ingebouwde track and trace in de truck en trailer kan een importeur uit bijvoorbeeld West-Europa precies zien waar, wanneer en hoeveel er in zijn container is geladen – ook wanneer het tussentijdse ladingen of lossingen betreft. Deze data staat ter beschikking voor geautoriseerde personen binnen de gehele keten. De traceerbaarheid is dus volledig transparant.
Van Vlastuin: ‘Ook vermindert het de administratieve lasten, omdat een verlader het gewicht niet meer hoeft door te geven aan bijvoorbeeld de rederij. Verder hoeft een chauffeur geen extra kilometers meer te maken om een weegbrug te zoeken. Dit scheelt kostbare tijd en het is beter voor het milieu.’

Het containerweegsysteem weegt de containerlading wanneer de chauffeur gaat rijden en een snelheid van ongeveer 8 km/uur bereikt. Ter verificatie verricht het systeem de weging meerdere keren en schrijft vervolgens het juiste gewicht weg naar de cloud. Via een app op z’n smartphone ontvangt de chauffeur een bericht dat de meting geslaagd is. Vervolgens kunnen geautoriseerden uit de keten aan de hand van het containernummer de informatie ophalen uit de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer