Dachser neemt Johnston Logistics over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dachser neemt Johnston Logistics over

Logistiek dienstverlener Dachser is per direct de grootste aandeelhouder van logistiek partner Johnston Logistics Ltd., gevestigd in Ierland. Dit geeft Dachser de mogelijkheid om zijn logistieke netwerk in Noordwest-Europa verder uit te breiden en te versterken.

“Onze klanten in Ierland profiteren van uniforme diensten met hoge kwaliteitsnormen, vaste looptijden en het uitgebreide transportnetwerk van Dachser-vestigingen door heel Europa”, aldus Michael Schilling, COO Road Logistics bij Dachser. “Johnston Logistics Ltd. is een goed bekend staand familiebedrijf waarmee we sinds 2007 in vol vertrouwen samenwerken. We zien de investering, Brexit of niet, als een buitengewone kans om ons Europees netwerk verder te versterken.’’

Johnston Logistics Ltd. is in 1979 opgericht door de broers Albert en Ivan Johnston. Met ruim 150 werknemers en bijna 40.000 vierkante meter loods- en kantoorruimte, is de logistieke dienstverlener uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in Ierland. Naast klassieke groupage diensten, is Johnston Logistics Ltd. gespecialiseerd in het transport van gevaarlijke goederen en overslagdiensten voor klanten in de sectoren chemie, farmaceutische industrie, hardware, kunststoffen en verpakkingen. Het bedrijf heeft vestigingen in Rathcoole (Dublin), Cork en Limerick en heeft daarnaast in Engeland samenwerkingsverbanden met partners in de chemische industrie. Johnston Logistics Ltd. focust zich op de Ierse markt, maar bedient dagelijks ook het Verenigd Koninkrijk. In 2016 genereerde Johnston Logistics Ltd. ruim 24 miljoen euro omzet. Huidig Manager Director Albert Johnston blijft zijn functie binnen Johnston Logistics Ltd. Behouden. De uitstraling van een familiebedrijf blijft aldus ook in stand, iets waar familiebedrijf Dachser zelf veel waarde aan hecht.

‘’De enorme economische groei van Ierland maakt dit gebied zeer aantrekkelijk voor de logistieke sector. Door het continue uitbreiden en moderniseren van onze locaties en netwerken garanderen we dat Dachser consistent hoge kwaliteit kan blijven aanbieden’’, aldus Wolfgang Reinel, Dachser Managing Director van European Logistics in Noordwest-Europa. De Dachser vestigingen in Keulen en Zevenaar organiseren dagelijks het verkeer van en naar Ierland. In 2016 genereerde Johnson Logistics Ltd. ruim 24 miljoen euro omzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer