Ga naar hoofdinhoud

DAF met Amerikaans tintje voor Kleter

Een frisblauwe DAF XF 460 is de jongste aanwinst in het wagenpark van Kleter Transport in Grubbenvorst. De nieuwe trekker wordt ingezet voor transport van met name tuinaarde, potgrond en houtsnippers voor de papierindustrie. Allers Bedrijfswagens in Venlo heeft de XF 460 onlangs in de fraaie kleurstelling van Kleter Transport afgeleverd.

DAF XF-460 SSCR. Kleter Transport uit GrubbenvorstArchief nr. 161995De metallic blauwe lak is vrij uniek, zo blijkt. Die stamt namelijk van het motormerk Harley-Davidson. Directeur-eigenaar Richard Kleter heeft deze van origine Amerikaanse lak gekozen om daarmee zijn Peterbilt-trekker te laten spuiten. “Die Peterbilt hebben we inmiddels verkocht. We hebben nog wel een Amerikaanse Kenworth. Ook een merk dat onderdeel is van Paccar, net als Peterbilt en DAF. De blauwe lak vonden we zo fraai, dat we sindsdien al onze nieuwe trucks in deze kleur laten uitvoeren, dus ook de nieuwste DAF die we sinds kort hebben. Het spuitwerk is uitgevoerd door Auto- en Truckschade Munsters B.V in Deurne.”

Kleter Transport heeft een wagenpark van negen trucks, waarvan er vijf van het merk DAF zijn. Kleter: “Mijn eerste auto was ook een DAF. Die heb ik aangeschaft toen ik in 2006 als eigen rijder begon. Ik vind DAFs mooi en ze zijn technisch erg goed. Dat was destijds al zo en dat is nog steeds het geval. Ten opzichte van andere merken zien we bij DAF een lagere kostprijs per kilometer. Ze doen het gewoon net iets beter. Ik heb hier DAFs met zes ton op de teller, waaraan bijna niets kapot is gegaan.”

DAF XF-460 SSCR. Kleter Transport uit GrubbenvorstArchief nr. 161995De nieuwe DAF XF 460 is voorzien van een Super Space Cab en uitgevoerd met onder  meer een krachtige MX Engine Brake en een geautomatiseerde AS Tronic-versnellingsbak. Een krachtig geheel dat geregeld zware vracht door heuvelachtig gebied moet trekken. De XF 460 is tevens voorzien van hydrauliek voor een oplegger met walking floor. “De XF 460 draait bij ons mee in het transport van los gestort goed”, aldus Kleter. Zijn bedrijf vervoert turf uit Duitse veengebieden naar potgrondfabrikanten en de potgrond naar tuincentra. Verder bestaat veel vracht uit houtchips, als grondstof voor papierfabrikanten. Die chips worden opgehaald bij houtzagerijen in de Duitse Eifel. Kleter Transport zit verder in het vervoer van dekaarde voor de champignonteelt en in transport van groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer