Nieuws

DAF-dealer zet XT torpedotruck in de markt

3

DAF-dealer De Burgh uit Eindhoven brengt de DAF XT torpedotruck, die onlangs aan de firma Jansen uit Son werd geleverd, op de markt. Dat betekent dat de nieuwe torpedotruck nu beschikbaar is voor elk transportbedrijf. De DAF XT is de opvolger van het legendarische NAT/NTT model van DAF.

DAF XT de BurghDe nieuwe DAF XT is gebaseerd op het type DAF XF105. Er is bewust gekozen voor een concept  waarbij niets gewijzigd is aan de drijflijncomponenten en de positie daarvan. Tevens is de positie van de koplampunits, frontpanelen, de FUP (Front Underrun Protection) en de voorbumper ongewijzigd. Met het naar achter plaatsen van de cabine op het chassis was het een enorme uitdaging om de motorkap zodanig te ontwikkelen dat de specifieke karakterlijnen van de DAF XF105 herkenbaar bleven. Door in het design van de torpedo de grill in de motorkap door te laten lopen heeft  de DAF XT een stoere en robuuste uitstraling met een modern karakter. Goed nieuws is ook dat nu elke vervoerder bij De Burgh kan aankloppen voor een DAF XT. “Natuurlijk moeten we dan wel om de tafel om te overleggen over bijvoorbeeld asconfiguraties en wat er allemaal wenselijk en mogelijk is, maar in principe is iedereen hier welkom voor een XT”, bevestigt verkoopleider Guido van Stiphout van De Burgh.

In 1990 heeft de firma Jansen één NTT vrachtwagen aangeschaft. Deze NTT is 20 jaar actief geweest en telt ruim 2.500.000 kilometer op de teller. De truck is destijds ontwikkeld voor het zware werk en voor een makkelijke toegang tot de motor. De stoere uitstraling van de vrachtwagen heeft er ook voor gezorgd dat er veel liefhebbers voor dit model zijn, waaronder Toon Jansen. Mede door deze aanschaf creëerde de firma Jansen naamsbekendheid in de regio en daarbuiten.

3 reacties op “DAF-dealer zet XT torpedotruck in de markt

 1. Jan schreef:

  De eerste daf met neus is volgens mij nog steeds als eerste geleverd aan van den oever tentoonstelling bouw !
  Dit is volgens mij einde jaren 80 geweest de kleur was two tone bruin en werdt gebruikt als tentoonstellings wagen door de daf en van den oever tevens bij passende oplegger in kleuren die gebruikt werdt als paardewagen voor de familie beekmans !
  Later is dezelfde wagen overgenomen door de firma jansen in neunen waar ie nu nog dienst doet !!
  Ps wel correcte info geven !!!!

 2. Martien van Herten schreef:

  De D.A.F van de oever heeft die ooit in een film mee gedaan ik heb nog een foto in de orgenelen kleuren van de oever toen deze in Neer Limburg op een truck show daar des tijds stond

 3. Erik schreef:

  Zijn er ondertussen meer DAF XT gebouwd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven