DAF-designer ontwerpt distributietruck van 2050 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF-designer ontwerpt distributietruck van 2050

DAF Trucks liet voor haar In Action magazine truckdesigner Bart van Lotringen zijn visie op stadsdistributie in 2050 ontwerpen. Is de DAF van de toekomst straks echt 24/7 aan het rijden in de stad?

Volgens Van Lotringen is zijn concept van stadsdistributie gebaseerd op een 24/7 economie, waarbij de binnensteden sterk veranderen. Voertuigen worden er zo veel mogelijk uit gewerd. Hij ziet kansen voor nieuwe distributieconcepten, waarbij de goederen direct worden afgeleverd bij een lokaal distributiepunt, zoals een supermarkt met langere openingstijden.

De logistiek wordt dus anders en de distributietruck dus ook. De ‘DAF van de toekomst’ is volledig elektrisch aangedreven, stil en vrij van uitstoot. De truck is 24/7 in de stad om lokaal de goederen af te kunnen leveren. De distributietruck is zodanig vormgegeven dat hij als het ware opgaat in de omgeving en deel gaat uitmaken van de stad. Dat wordt onder andere bereikt door doorzichtige carrosseriepanelen. Vier tot 90 graden draaibare wielen zorgen ervoor dat het voertuig ook zijwaarts kan bewegen, voor optimale wendbaarheid in de kleine ruimtes van de stad. Door de lage vloer lopen de klanten moeiteloos naar binnen, zonnepanelen op het dak zorgen voor energie.

Lees meer over de DAF van 2050 in DAF’s magazine In Action

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer