DAF Eindhoven start ontslagronde • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF Eindhoven start ontslagronde

Behalve bij DAF in België verdwijnen er definitief ook banen bij DAF in Eindhoven. Directeur Communicatie Ron den Engelsen van DAF bevestigde dat vanochtend tegenover Radio 1. Hij wilde niet bevestigen om hoeveel banen het zou gaan. Al dagen gaan er geruchten dat er wel tot 1500 tijdelijke banen bij DAF in Eindhoven verloren kunnen gaan. Oorzaak voor de ontslagen is de dalende productie.

dafRadio 1 postte bij de poorten van de fabriek in Eindhoven en hoorde van de avondploeg al dat er personeel met een tijdelijke baan dat de wacht aangezegd is. Er gaan onder het personeel zelfs geruchten dat er ook vast personeel aan moet geloven. Tussen Kerst en Oud en Nieuw gaat DAF Eindhoven twee weken dicht, bevestigde Den Engelsen.

Den Engelsen noemt het ‘wrang’ dat er mensen moeten worden ontslagen. “Maar de huidige economische situatie raakt ook DAF. De hoge productie-aantallen van een aantal jaar geleden zijn er niet meer. De kredietcrisis zorgt ervoor dat ook vervoerders minder snel financiering krijgen. Er worden zelfs orders afbesteld.” Den Engelsen wil niet zeggen hoeveel de productie-aantallen dalen, maar hij verwacht voor volgend jaar dat de Europese truckmarkt met 15 tot 20 procent daalt.

Den Engelsen wilde niet ingaan op de geruchten dat er 750 banen moeten verdwijnen in het Belgische Westerlo en misschien wel 1500 in Eindhoven. “Ik noem geen aantallen. We overleggen met OR en vakbonden. We moeten het personeel afstemmen op de productie en dat doen we van week tot week. Ook de orderinstroom is daarbij van belang.”

DAF hoeft volgens Den Engelsen niet bij de overheid om steun aan te kloppen. “Paccar doet ondanks de moeilijke Amerikaanse markt goed en wij maken over onze financiële situatie dus geen zorgen.”  

Beluister hier het gesprek van Radio 1 met Ron den Engelsen  

Bekijk hieronder de reportage van NOS-Journaal over de ontslagronde bij DAF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer