Ga naar hoofdinhoud

DAF presenteert Future Truck op CV Show

Op de eind dit maand te houden Commercial Vehicle Show in Birmingham presenteert DAF Trucks voor het eerst haar Future Truck Chassis Concept, een innovatieve 12 tons LF.

Deze conceptversie van de DAF LF staat symbool voor DAF’s Transport Efficiency strategie. Nieuw is dit Future Truck Chassis Concept zeker niet, al in 2015 liet DAF weten van het bestaan van deze LF.

DAF kiest er nu voor de Future Truck Chassis Concept aan het grote publiek te laten zien, net zoals het dat op de vorige IAA deed met een hybrideversie van de XF.

Bijzonder is de Future Truck Chassis Concept zeker wel, met een totaalgewicht dat 500 kg minder is dan een normale 12 tons LF.  Het studiemodel dankt zijn lage gewicht onder meer aan het veelvuldig gebruik van aluminium componenten voor een optimale verhouding tussen gewicht en stijfheid. Daarnaast zijn onder meer de langs- en dwarsligger, delen van de wielophanging, de vloer van de opbouw en zelfs de Front Underrun Protection van aluminium gemaakt. De Future Truck Chassis Concept heeft daarnaast onafhankelijke wielophanging.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer