Ga naar hoofdinhoud

DAF XF Silent voor Yusen Logistics

DAF-dealer Truckland heeft samen met Feld Carrosserie uit Hoorn een nieuwe op maat gemaakte DAF XF 450 FAN Silent aan Yusen Logistics uit Edam geleverd.

De DAF is speciaal voor Yusen gespecificeerd om door heel Europa vooral grote drukkerijmachines te leveren, installeren, verhuizen of te demonteren. De keuze voor de DAF XF 450 FAN Silent is een weloverwogen beslissing geweest met het oog op de toekomst. Jan Has van Yusen Logistics Edam vertelt: ”De huidige Euro 6 motoren zijn al erg schoon, daarom hebben we gekeken naar vrachtauto’s met motoren die geschikt zijn voor het alternatieve brandstoftype HVO. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen. Deze brandstof zorgt voor een verlaging in CO2-uitstoot als er gekeken wordt naar de ‘well to wheel’ keten.  Tijdens het samenstellen van de truck kwamen de HVO geschikte motoren in combinatie met een Silent-pakket beschikbaar. We rijden door heel Europa van Ierland tot Bulgarije en van Portugal tot Finland. Daarom hebben we de keuze gemaakt voor de Silent-versie, aangezien er al diverse landen bezig zijn met het stiller krijgen van de vrachtwagens.”

Jeroen Rotman van Truckland vertelt: “De DAF XF sloot dus erg goed aan op de wensen en behoeftes van de klant, iets dat wij als Truckland altijd als doel hebben. De luxe opties in de cabine voor de chauffeurs in combinatie met de klant specifieke uitvoering maakt deze truck uitermate geschikt voor het internationale werk en geeft de truck een vooruitstrevende uitstraling.”

Door Feld Carrosserie is de carrosserie onder meer voorzien van extra stempelpoten aan de achterzijde, ferry-ogen, 3,5 tons Dhollandia laadklep, onderbouwkoppeling met chauffeursvriendelijke aansluitingen, lier in het chassis, laadbak bekleed met tapijt en verdiepte bindrailsen en aan beide buitenzijden RVS opbergkisten voor de extra accu’s, het reservewiel en de benodigde materialen. “Een hoop puzzelwerk, maar het is uiteindelijk allemaal gelukt”, aldus Guido Mantel van Feld Carrosserie uit Hoorn. “Een dergelijk voertuig, geheel op klantwens gebouwd, is natuurlijk een prachtobject om te mogen leveren in deze specifieke uitvoering.”

De chauffeurs zijn direct na de overdracht van de vrachtwagen gaan laden in Limburg en aansluitend vertrokken naar Valencia in Spanje.

Yusen Logistics Edam zal binnen enkele weken nog eenzelfde DAF XF aanschaffen voor het nationale en internationale transport. Deze DAF zal uiteraard weer in samenwerking met Truckland en Feld Carrosserie worden samengesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer