DB Schenker en Cisco onderzoeken mogelijkheden IoT • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker en Cisco onderzoeken mogelijkheden IoT

Logistiek dienstverlener DB Schenker en Cisco, wereldwijd marktleider in internet oplossingen, gaan een samenwerking aan om de mogelijkheden en toepassingen van Internet of Things (IoT) voor de logistiek te ontdekken en toe te passen.

Digitalisering verandert de samenleving en dus ook transport logistiek: de manier waarop we goederen over de hele wereld verplaatsen, opslaan en beveiligen. DB Schenker en Cisco zijn van mening dat de veranderingen in transport, warehousing, douane en last mile-levering enorm zijn en nu al de manier veranderen waarop bedrijven wereldwijd zaken doen. DB Schenker en Cisco willen samen deze transformatie voortzetten en hun leiderschap op het gebied van innovatie in hun respectieve industrieën verder richting geven.

De bedrijven hebben de krachten gebundeld om technologieën te onderzoeken die nieuwe mogelijkheden creëren om magazijn- en transportprocessen te optimaliseren. Een gezamenlijk Innovation Lab is opgezet in een magazijn in Houston om nieuwe technologieën voor logistiek te testen en te commercialiseren. Schenker en Cisco testen geavanceerde technologieën, onder meer:

  • sensor-based oplossingen;
  • real-time locatiebepalingssystemen;
  • robotica en automatisering;
  • slimme devices;
  • video-analyse;
  • augmented reality;
  • energie en asset management;
  • gezichtsherkenning.

De applicaties zijn ontwikkeld door zowel Cisco als DB Schenker. Na binnenkomst in het Innovation Lab worden de applicaties en producten grondig getest door DB Schenker-medewerkers in een magazijnomgeving. Tijdens de testfase beoordeelt het team zowel de technische haalbaarheid als de praktijkwaarde binnen een warehousing- en supply chain-omgeving.

“We zijn zeer verheugd over de samenwerking tussen DB Schenker en Cisco op IoT en digitalisering voor logistiek. We hebben samen veel technologieën ontwikkeld die volgens ons baanbrekend zijn voor de branche. Het werk in het Innovation Lab heeft ons in staat gesteld te bepalen hoe bepaalde nieuwe technologieën kunnen worden ontwikkeld. DB Schenker heeft een grondig inzicht in de complexe vereisten voor innovatieve logistieke oplossingen. Met onze expertise en onze sterke toewijding ondersteunen we Cisco bij het vormgeven van de toekomst van logistiek”, zegt Tom Schmitt, Chief Commercial Officer en bestuurslid Contract Logistics bij DB Schenker.

Volgens Senior Director van Cisco Global Logistics Jack Allen “streeft Cisco ernaar de logistieke sector te veranderen. De oorsprong van de technologie in de logistieke sector dateert van 700 jaar geleden. We geloven dat door veel concepten van digitalisering in het internettijdperk we een transformatie kunnen laten plaatsvinden. We zijn enthousiast over het werken met de beste bedrijven ter wereld, zoals Schenker, om de manier waarop we wereldwijd goederen verplaatsen en opslaan echt te veranderen. Dit soort samenwerkingen zal ons in staat stellen de manier waarop we logistiek uitvoeren over de hele wereld te verbeteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer