DB Schenker gaat met autonome T-pod rijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker gaat met autonome T-pod rijden

Logistiek dienstverlener DB Schenker gaat als eerste transportbedrijf de autonome truck T-pod van Einride inzetten. Dat gaat gebeuren bij het DB Schenker warehouse in het Zweedse Jönköping.

De T-pod gaat permanent rijden op ritten van en naar het warehouse. “Bij DB Schenker werken we op volle toeren aan duurzame en innovatieve logistiek. Autonoom rijden wordt hierbij steeds belangrijkerSamen met Einride willen we de eerste autonome, volledig elektrische truck in de nabije toekomst op de openbare weg brengen en daarmee nieuwe normen stellen voor de logistiek van morgen”, aldus Jochen Thewes, CEO van DB Schenker.

“Zwaar wegtransport is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. Door diesel te vervangen door elektriciteit, verminderen we de CO2-uitstoot met 90 procent. We zijn blij en dankbaar dat DB Schenker ervoor heeft gekozen om deel uit te maken van deze revolutie en zo disruptive te zijn in de transport- en logistieke sector”, aldus Robert Falck, CEO en oprichter van Einride.

De T-pod van Einride heeft geen cabine maar wordt bewaakt en kan worden bediend door een menselijke operator, van honderden kilometers ver weg. Het ontbreken van een bestuurderscabine zorgt voor een kleiner voertuig, grotere laadcapaciteit, grotere flexibiliteit, lagere productiekosten, lagere bedrijfskosten en geoptimaliseerd energieverbruik, want de T-pod werkt alleen op batterijen.

Een vloot van T-pods kan worden gecoördineerd door een intelligent routingsysteem, waardoor de levertijd, de levensduur van de batterij en het energieverbruik worden geoptimaliseerd, zodat het vrachtvervoer over de weg zo efficiënt mogelijk verloopt.

Einride en DB Schenker begonnen hun partnerschap in april. De overeenkomst omvat de pilot in Jönköping en een optie voor extra pilots op internationaal niveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer