DB Schenker versterkt Europees netwerk • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker versterkt Europees netwerk

De geïntegreerde transport- en logistiek dienstverlener DB Schenker heeft zijn Europese landtransportnetwerk verder versterkt en introduceert twee nieuwe pan-Europese producten voor system freight.

Alle Europese handelscentra zijn nu via dagelijkse lijndiensten met elkaar verbonden. Dit maakt snellere distributie en grotere productieflexibiliteit mogelijk. Klanten kunnen kiezen tussen twee producten die in heel Europa zijn gestandaardiseerd: DB SCHENKERsystem en DB SCHENKERsystem premium.

“DB SCHENKERsystem is de beste optie als bedrijven vracht snel en met hoge betrouwbaarheid in Europa willen distribueren; het is ons nieuwe standaardproduct,” zegt Christian Drenthen, Executive Vice President, Head of Land Transport bij DB Schenker in Europa. “Als de focus op snelheid met gegarandeerde aflevering ligt, is DB SCHENKERsystem premium de nieuwe oplossing.”

De nieuwe netwerkstructuur, die de 430 DB Schenker-landtransportlocaties in 38 Europese landen naadloos verbindt met een geavanceerd productiesysteem, voldoet aan de groeiende vraag naar grensoverschrijdend transport. Als gevolg zal de looptijd tussen de belangrijkste Europese handelscentra verder afnemen; in sommige gevallen is de looptijd al binnen 24 uur.

“Wij creëren een Europa zonder grenzen voor vrachtvervoer in een omgeving waar de economie inspeelt op een steeds groter wordende just-in-time productiebehoefte,” zegt Christian Drenthen. “Met onze snellere looptijden kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de productiviteit en efficiëntie van onze klanten.”

DB Schenker verzorgt dagelijkse lijndiensten tussen alle grote Europese steden. Als grootste landtransportdienstverlener kan DB Schenker vrachtzendingen efficiënt consolideren. De nieuwe platformstrategie biedt de mogelijkheid om de looptijden, en dus ook de CO₂-uitstoot, aanzienlijk te verminderen. Meer dan 20.000 medewerkers in het nieuwe pan-Europese groupagenetwerk bieden logistieke ondersteuning aan bedrijven in heel Europa. Deze medewerkers behandelen zo’n 300.000 zendingen per dag en meer dan 30.000 lijndiensten per week in Europa. Dankzij de geavanceerde trackingtechnologie kan de status van iedere zending 24/7 worden gemonitord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer